Ingefærbakte epler

Ingefærbakte epler

oppskrift på ginger baked apples, en varm og smakfull dessert med ingefær og kanel. perfekt for høst- og vinterdager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 store bakeepler (for eksempel Rome Beauty)
  • 2. 2 spiseskjeer hakket kandisert ingefær
  • 3. 1 spiseskje smør, smeltet
  • 4. 6 spiseskjeer vann
  • 5. 1 ½ spiseskje sukker
  • 6. 1 ½ teskje fersk sitronjuice
  • 7. ¾ teskje revet sitronskall
  • 8. ½ teskje malt kanel
  • 9. Pisket krem (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Skrell eplene delvis fra stilkenden. Fjern kjernen uten å skjære gjennom bunnen. Plasser i en ildfast og mikrosikker form. Bland ingefær og smør i en liten bolle. Skje halvparten av ingefærblandingen i hver eple. Rør alle de resterende ingrediensene unntatt fløte i en liten kjele over middels varme til sukkeret er oppløst og sirupen koker. Hell sirupen over eplene. Dekk formen løst med plastfolie. Varm opp i mikrobølgeovnen på høy effekt til eplene er møre, og snu formen to ganger, ca. 6 minutter. Fjern plasten; øs saften over eplene. Forvarm grillen. Grill eplene til toppen er glasert og sirupen bobler, ca. 2 minutter. Server eplene med pisket krem, hvis ønskelig.