Nancy's falafel og pistasjnøtter

Nancy's falafel og pistasjnøtter

Lær hvordan du lager smakfull nancy's falafel med pistasjnøtter. En enkel oppskrift for en velsmakende og sunn forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje malt spisskummen
  • 1 spiseskje malt koriander
  • 1 spiseskje tørket basilikum
  • 1 spiseskje tørket marjoran
  • 1 spiseskje tørket rosmarin
  • 2 ½ teskje gurkemeie
  • 2 kopper (300 g) hele, skrelte hvitløksfedd
  • 2 kopper (475 ml) olivenolje
  • 6 tørkede sterke røde chili, som chilies de árbol eller pequin-chili
  • 4 kopper (500 g) usaltede pistasjnøtter i skallet
  • 1 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland de første seks ingrediensene i en liten bolle. Sett til side "falafelkrydderet". Legg et lag med tørkepapir på en tallerken. Bruk en mandolin med sikkerhetsbeskyttelse for å beskytte fingrene, og skjær hvitløksfeddene i tynne skiver. Hell olivenolje i en middels stor, tykk stekepanne og varm opp over middels høy varme. Tilsett hvitløkskivene og kok dem til de er sprø og lett gyldne; pass på så de ikke brenner seg, ellers vil hvitløk og olje bli ubrukelige. Ta pannen av varmen. Bruk en hullsleiv og overfør umiddelbart hvitløkschipsene til den forberedte tallerkenen for å renne av. Sett til side hvitløkskoking-oljen. Tilsett chili og 2 spiseskjeer av den reserverte hvitløkskoking-oljen (behold resten til senere bruk) i en stor, tykk stekepanne. Sett den over middels høy varme. Tilsett pistasjene og stek dem i 1 til 2 minutter. Tilsett "falafelkrydder" og salt, og rør til pistasjene er dekket av krydder og gjennomvarmet, ca. 3 til 4 minutter. Ta pannen av varmen. Overfør pistasjene og chiliene til en serveringsskål. Tilsett hvitløkschipsene og vend godt. Server varm eller romtemperert.