Nancy's falafel og pistasjnøtter
Lær hvordan du lager smakfull nancy's falafel med pistasjnøtter. En enkel oppskrift for en velsmakende og sunn forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 spiseskje malt spisskummen
- 1 spiseskje malt koriander
- 1 spiseskje tørket basilikum
- 1 spiseskje tørket marjoran
- 1 spiseskje tørket rosmarin
- 2 ½ teskje gurkemeie
- 2 kopper (300 g) hele, skrelte hvitløksfedd
- 2 kopper (475 ml) olivenolje
- 6 tørkede sterke røde chili, som chilies de árbol eller pequin-chili
- 4 kopper (500 g) usaltede pistasjnøtter i skallet
- 1 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Bland de første seks ingrediensene i en liten bolle. Sett til side "falafelkrydderet". Legg et lag med tørkepapir på en tallerken. Bruk en mandolin med sikkerhetsbeskyttelse for å beskytte fingrene, og skjær hvitløksfeddene i tynne skiver. Hell olivenolje i en middels stor, tykk stekepanne og varm opp over middels høy varme. Tilsett hvitløkskivene og kok dem til de er sprø og lett gyldne; pass på så de ikke brenner seg, ellers vil hvitløk og olje bli ubrukelige. Ta pannen av varmen. Bruk en hullsleiv og overfør umiddelbart hvitløkschipsene til den forberedte tallerkenen for å renne av. Sett til side hvitløkskoking-oljen. Tilsett chili og 2 spiseskjeer av den reserverte hvitløkskoking-oljen (behold resten til senere bruk) i en stor, tykk stekepanne. Sett den over middels høy varme. Tilsett pistasjene og stek dem i 1 til 2 minutter. Tilsett "falafelkrydder" og salt, og rør til pistasjene er dekket av krydder og gjennomvarmet, ca. 3 til 4 minutter. Ta pannen av varmen. Overfør pistasjene og chiliene til en serveringsskål. Tilsett hvitløkschipsene og vend godt. Server varm eller romtemperert.