Huckleberry Shrub
Lær hvordan du lager en forfriskende huckleberry shrub, en tradisjonell syltetøy- og drikkeblanding med bær. Perfekt for sommeren!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1. 6 unser huckleberries (ca. 1 kopp)
- 2. 1 ½ kopper sukker
- 3. 1 kopp hvitvinseddik
- 4. 3 spiseskjeer shrub (pluss mer shrub etter ønske)
- 5. 1 kopp club soda
- 6. Is
Fremgangsmåte
- 11. For busken: Plasser 170 gram huckleberries (omtrent 1 kopp) i et 1-liters varmebestandig glasskrukke. Kok opp 1 1/2 kopper sukker og 1 kopp hvitvinseddik i en liten kjele. Ta av varmen; rør inn sukkeret til det er oppløst. Hell over bærene og bland med en gaffel, og knus bærene forsiktig for å frigjøre mer smak. Forsegl krukken og oppbevar den på et kjølig, mørkt sted i 4 dager. Sil busken gjennom en sikt dekket med 3 lag osteklede over en ren krukke. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet, og smak på busken omtrent hver uke, til smaken har modnet etter din preferanse.
- 22. Plasser 170 gram huckleberries (omtrent 1 kopp) i en 1-liters varmebestandig glasskrukke. Kok opp 1 1/2 kopper sukker og 1 kopp hvitvinseddik i en liten kjele. Ta av varmen; rør inn sukkeret til det er oppløst.
- 33. Hell over bærene og bland med en gaffel, og knus bærene forsiktig for å frigjøre mer smak. Forsegl krukken og oppbevar den på et kjølig, mørkt sted i 4 dager.
- 44. Sil busken gjennom en sikt dekket med 3 lag osteklede over en ren krukke. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet, og smak på busken omtrent hver uke, til smaken har modnet etter din preferanse.
- 55. Til drikken: For hver drink, bland 3 spiseskjeer busk med 1 kopp club soda i et glass fylt med is. Smak til og tilsett mer busk hvis du ønsker det.
- 66. Til drikken: For hver drink, bland 3 spiseskjeer busk med 1 kopp club soda i et glass fylt med is. Smak til og tilsett mer busk hvis du ønsker det.
- 77. Forberedelse i forkant: Busken kan lages 6 måneder på forhånd. Oppbevar den kjølig.
- 88. Busken kan lages 6 måneder på forhånd. Oppbevar den kjølig.