Prosecco- og bringebærgelé
Lær hvordan du lager en elegant prosecco-raspberry gelée. Perfekt som dessert eller forfriskende avslutning på sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper (9 unser) ferske bringebær
- 2. 3/4 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker, delt
- 3. 2 spiseskjeer fersk sitronjuice, delt
- 4. 1 flaske (750 ml) avkjølt Prosecco (italiensk musserende vin), delt
- 5. 3 1/2 teskje usmakstilsetning gelatin (målt fra to 1/4-unse poser)
- 6. 3/4 teskje appelsinblomstvann (valgfritt)
- 7. Ingrediensinformasjon: Appelsinblomstvann, en smakstilsetning, fås i cocktail- eller bakeavdelingen på bedre supermarkeder, i vinmonopol og i Midtøsten-markeder.
Fremgangsmåte
- 11. Legg bringebær, 1/4 kopp sukker og 1 spiseskje sitronsaft i en middels bolle; vend forsiktig sammen. La stå ved romtemperatur til bringebærene slipper ut saften, og vend av og til, i 20–30 minutter. Hell 1/2 kopp Prosecco i en liten bolle. Strø gelatin over og la stå i 5 minutter for å mykne. Kok opp 1 kopp Prosecco med resten av sukkeret (1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer), og rør til sukkeret er oppløst. Ta av varmen; tilsett gelatinblandingen og rør til den er oppløst. Overfør gelatinblandingen til en stor kanne. Tilsett bringebær med saften, resten av Prosecco, resten av sitronsaften (1 spiseskje) og appelsinblomstvann (hvis brukt), og rør for å løse opp eventuelt sukker. Bruk en hullsleiv til å fordele bringebærene jevnt i coupeglass eller andre små, brede, grunne glass eller kopper. Fordel Prosecco-blandingen jevnt i glassene, ca. 3/4 kopp per glass. Sett geléen i kjøleskapet til den er stiv, ca. 3 timer. FORBEREDING: Gelé kan lages opptil 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar kjølig.
- 22. Legg bringebær, 1/4 kopp sukker og 1 spiseskje sitronsaft i en middels bolle; vend forsiktig sammen. La stå ved romtemperatur til bringebærene slipper ut saften, og vend av og til, i 20–30 minutter.
- 33. Hell 1/2 kopp Prosecco i en liten bolle. Strø gelatin over og la stå i 5 minutter for å mykne. Kok opp 1 kopp Prosecco med resten av sukkeret (1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer), og rør til sukkeret er oppløst. Ta av varmen; tilsett gelatinblandingen og rør til den er oppløst.
- 44. Overfør gelatinblandingen til en stor kanne. Tilsett bringebær med saften, resten av Prosecco, resten av sitronsaften (1 spiseskje) og appelsinblomstvann (hvis brukt), og rør for å løse opp eventuelt sukker.
- 55. Bruk en hullsleiv til å fordele bringebærene jevnt i coupeglass eller andre små, brede, grunne glass eller kopper. Fordel Prosecco-blandingen jevnt i glassene, ca. 3/4 kopp per glass. Sett geléen i kjøleskapet til den er stiv, ca. 3 timer. FORBEREDING: Gelé kan lages opptil 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar kjølig.





