
Kald mais-suppe
oppskrift på kald mais-suppe perfekt for varme dager. enkel, rask og smakfull forrett eller sommermåltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 øre med mais, skrellet
- 2. 1 middels løk, hakket
- 3. 1 hvitløksfedd, finhakket
- 4. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 5. 4 1/2 kopper vann
- 6. rømme; hakkede gressløk
Fremgangsmåte
- 11. Kutt korn fra maiskolber med en skarp kniv, og del deretter kolbene i tre deler. Kok løk og hvitløk i smør med 1/4 teskje salt i en stor, tykk gryte over middels varme, og rør av og til, til løken er myk, ca. 5 minutter. Tilsett mais og kolber, vann, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper, og la det småkoke uten lokk i 20 minutter. Kast kolbene, og puré resten av maisen og væsken i porsjoner i en blender til den er helt glatt (vær forsiktig når du blender varme væsker). Press suppen gjennom en finmasket sil over en bolle, og kast eventuelle faste stoffer. Avkjøl til den er kald, minst 1 time. Tynn ut med vann hvis ønskelig, og smak til med salt.