Hello Fresh Mobile Banner
Sørvestlig succotash

Sørvestlig succotash

Lær hvordan du lager southwestern succotash - en smakfull og enkel rett perfekt for varme sommerdager eller helårskos. En rask oppskrift med friske grønnsaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 ferske poblano-chili (ca. 340 g totalt)
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 middels stor løk, kuttet i 1/3-tommers biter
  • 1 middels stor rød paprika, kuttet i 1/3-tommers biter
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 teskje svart pepper
  • 1/2 teskje spisskummenfrø
  • 1 1/4 teskjeer salt
  • 2 kopper fersk mais (fra 3 til 4 øre)
  • 450 g tomater, kuttet i 1/3-tommers biter
  • 450 g gul squash, kuttet i 1/3-tommers biter
  • 1/4 kopp kremfløte
  • 1 spiseskje fersk limesaft
  • 3 spiseskjeer hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. 1Legg chiles på siden på rister av gassbrennere, og skru deretter på middels sterk flamme. Rist chiles, og vend dem med tang, til skinnet er sprøtt og bobler, ca. 5–7 minutter. (Alternativt kan du grille dem på en rist i en grillpanne ca. 2 tommer fra varmen, og vende dem, i 8–10 minutter.) Overfør umiddelbart chiles til en stor bolle og dekk tett til. La dem dampe i 10 minutter, deretter skrell eller gni av skinnet og kast stilker, frø og ribber. Skjær chiles i 1/3-tommers biter. Varm opp olje i en tung 12-tommers stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Surr løk og rød paprika, og rør av og til, til de er gylne, ca. 6 minutter. Tilsett hvitløk, svart pepper, spisskummenfrø og 1/4 teskje salt, og surr under omrøring til hvitløken er aromatisk, ca. 1 minutt. Tilsett mais, tomater, squash og 1/2 teskje salt, og kok under lokk over moderat høy varme, og rør av og til, til grønnsakene er akkurat møre og har sluppet væske, ca. 8–10 minutter. Fjern lokket og fortsett å koke, og rør av og til, til det meste av væsken har fordampet, ca. 5 minutter. Rør inn chiles, fløte, limesaft, 2 ss koriander og resten av 1/2 teskje salt, og kok videre under omrøring til væsken er litt tykkere, ca. 3 minutter. Strø over resten av korianderen.
  2. 2Legg chiles på siden på rister av gassbrennere, og skru deretter på middels sterk flamme. Rist chiles, og vend dem med tang, til skinnet er sprøtt og bobler, ca. 5–7 minutter. (Alternativt kan du grille dem på en rist i en grillpanne ca. 2 tommer fra varmen, og vende dem, i 8–10 minutter.) Overfør umiddelbart chiles til en stor bolle og dekk tett til. La dem dampe i 10 minutter, deretter skrell eller gni av skinnet og kast stilker, frø og ribber. Skjær chiles i 1/3-tommers biter.
  3. 3Varm opp olje i en tung 12-tommers stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Surr løk og rød paprika, og rør av og til, til de er gylne, ca. 6 minutter.
  4. 4Tilsett hvitløk, svart pepper, spisskummenfrø og 1/4 teskje salt, og surr under omrøring til hvitløken er aromatisk, ca. 1 minutt.
  5. 5Tilsett mais, tomater, squash og 1/2 teskje salt, og kok under lokk over moderat høy varme, og rør av og til, til grønnsakene er akkurat møre og har sluppet væske, ca. 8–10 minutter. Fjern lokket og fortsett å koke, og rør av og til, til det meste av væsken har fordampet, ca. 5 minutter.
  6. 6Rør inn chiles, fløte, limesaft, 2 ss koriander og resten av 1/2 teskje salt, og kok videre under omrøring til væsken er litt tykkere, ca. 3 minutter. Strø over resten av korianderen.