Søt paideig

Søt paideig

lær hvordan du lager perfekt søt paideig til kaker og bakverk. enkel oppskrift med steg-for-steg instruksjoner for en deilig og sprø deig.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp kaldt usaltet smør pluss 2 spiseskjeer
  • 2. 2 1/3 kopper hvetemel
  • 3. 1/3 kopp sukker
  • 4. 1/2 til 3/4 teskje salt
  • 5. 1 stort egg
  • 6. 1 eggeplomme
  • 7. 1 teskje vanilje
  • 8. 1 teskje fersk sitronjuice eller vann

Fremgangsmåte

  1. 11. Kutt smør i 1/2-tommers terninger. I en bolle visp sammen mel, sukker og salt etter smak. Med fingertuppene eller en paiblander blander du melblandingen og smøret til blandingen ligner grovt mel. I en liten bolle, med en gaffel, lett pisk sammen egget, eggeplommen, vaniljen og sitronjuicen, og rør det inn i melblandingen. Vend melblandingen med gaffel til eggeblandingen er absorbert. Med hendene knar du forsiktig blandingen i bollen til den samler seg og danner en deig. Vend deigen ut på en lett melet overflate og kna den 4 eller 5 ganger. Form deigen til en skive. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time og opptil 1 dag.
  2. 22. Kutt smør i 1/2-tommers terninger. I en bolle visp sammen mel, sukker og salt etter smak. Med fingertuppene eller en paiblander blander du melblandingen og smøret til blandingen ligner grovt mel. I en liten bolle, med en gaffel, lett pisk sammen egget, eggeplommen, vaniljen og sitronjuicen, og rør det inn i melblandingen. Vend melblandingen med gaffel til eggeblandingen er absorbert. Med hendene knar du forsiktig blandingen i bollen til den samler seg og danner en deig. Vend deigen ut på en lett melet overflate og kna den 4 eller 5 ganger. Form deigen til en skive. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time og opptil 1 dag.