Rør eggene i coq med kaviar

Rør eggene i coq med kaviar

Lær hvordan du lager elegant scrambled eggs en coque med caviar. En perfekt forrett eller frokostrett som kombinerer myke egg og luksuriøs caviar.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
forrett

Ingredienser

  • 1. 6 store egg (i skallet)
  • 2. 2 spiseskjeer tung krem
  • 3. 5 spiseskjeer usaltet smør
  • 4. 1/4 teskje salt
  • 5. 1/4 teskje svart pepper
  • 6. 3 skiver fast hvitt brød (ca. 1/2 tomme tykke), for eksempel pain de mie eller Pullman-brød, skorpene fjernet
  • 7. 50 g kaviar (helst osetra)
  • 8. Spesialutstyr: en eggetopper eller en skarp liten kniv; 6 eggeglass; 6 demitasse-skjeer

Fremgangsmåte

  1. 11. Hold ett egg med den smale enden opp, fjern den øverste halve tomme av skallet med en eggkutter eller kniv, og kast den. Hell egget i en bolle og sett skallet til side. Gjenta med de resterende eggene. Skyll eggeeskallene forsiktig i vann, og legg dem deretter i en kjele på 2 liter med vann. Kok opp, dekk til, og la dem koke. Ta kjelen av varmen, og la skallet ligge i vannet for å holde det varmt. Mens skallet koker, tilsett fløte i eggene og visp til godt blandet. Smelt 4 spiseskjeer smør i en dobbel kjele eller i en metallbolle satt over en kjele med nesten kokende vann, og kok eggeblandingen forsiktig under konstant visping til den har konsistens som pudding (tykk nok til å danne en topp), i 15 til 20 minutter. Ta av varmen og visp inn salt, pepper og resten av smøret. Hell over i et målebeger på 2 kopper og hold det varmt, dekket. Rist brød og skjær det i lange staver på ca. 1/2 tomme tykkelse. Mens brødet ristes, la eggeeskallene renne opp ned på tørkepapir. Sett skallet i eggeglass, og hell eggeblandingen forsiktig i skallet ved hjelp av en liten skje, og styr flyten. (Alternativt kan du sette skallet i en tom eggekartong for å stabilisere det mens du fyller, og deretter tørke av skallet før du setter det i eggeglass.) Legg litt kaviar på toppen av hvert, og server med brødstaver.