Hello Fresh Mobile Banner
Sorte bønner og ris salat

Sorte bønner og ris salat

Lær hvordan du lager en smakfull black bean and rice salad. Perfekt for sommermåltider eller som en lett forrett. Enkel å lage og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 stk. 14-unse bokser kyllingbuljong
  • 2. 1/2 kopp vann
  • 3. 1 pakke på 1 pund langkornet ris
  • 4. 2 laurbærblader
  • 5. 2 bokser á 15 unse svarte bønner, drenert og skylt
  • 6. 2 røde paprika, hakket
  • 7. 1 grønn paprika, hakket
  • 8. 1 middels stor rødløk, hakket
  • 9. 1 middels bunt fersk koriander, hakket
  • 10. 1/2 kopp olivenolje
  • 11. 3 ss appelsinjuice
  • 12. 2 ss rødvinseddik
  • 13. 2 ts malt spisskummen
  • 14. 1 ts chilipulver
  • 15. Salatblader
  • 16. Friske korianderkvister

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp kyllingkraft og vann i en stor, tykk kjele. Tilsett ris og laurbærblad. Kok opp igjen. Skru ned varmen til lav, dekk til og kok til væsken er absorbert, ca. 20 minutter. Overfør risen til en stor bolle og rør den opp med en gaffel. Bland inn svarte bønner, paprika, rød løk, hakket koriander, olje, appelsinjuice, eddik, spisskummen og chilipulver. Smak til salaten med salt og pepper. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Legg salatblad på et serveringsfat. Fordel salaten på fatet. Pynt med friske korianderkvister og server.
  2. 22. Kok opp kyllingkraft og vann i en stor, tykk kjele. Tilsett ris og laurbærblad. Kok opp igjen. Skru ned varmen til lav, dekk til og kok til væsken er absorbert, ca. 20 minutter.
  3. 33. Overfør risen til en stor bolle og rør den opp med en gaffel. Bland inn svarte bønner, paprika, rød løk, hakket koriander, olje, appelsinjuice, eddik, spisskummen og chilipulver. Smak til salaten med salt og pepper. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Legg salatblad på et serveringsfat. Fordel salaten på fatet. Pynt med friske korianderkvister og server.