Syrlig og krydret kålssalat
Lær hvordan du lager en deilig hot-and-sour kål salat med en perfekt balanse av syre og varme. Enkel oppskrift for en frisk forrett eller siderett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pund Napa-kål (halv hode), tynnhakket
- 2. 1 vårløk, tynnhakket
- 3. 1/4 kopp krydret riseddik
- 4. 1 spiseskje finhakket fersk ingefær, skrelt
- 5. 1 teskje sukker
- 6. 1/2 til 3/4 teskje tørkede rød pepperflak
Fremgangsmåte
- 11. Legg kål og vårløk i en stor bolle. Kok opp eddik, ingefær, sukker og rød pepperflak (etter smak) i en liten kjele over middels varme, og rør til sukkeret er oppløst. Hell den varme dressingen over kålen og vend godt sammen.
- 22. Legg kål og vårløk i en stor bolle.
- 33. Kok opp eddik, ingefær, sukker og rød pepperflak (etter smak) i en liten kjele over middels varme, og rør til sukkeret er oppløst. Hell den varme dressingen over kålen og vend godt sammen.