Muslinggryte med Pineau des Charentes

Muslinggryte med Pineau des Charentes

oppskrift på muslinggryte med pineau des charentes. enkel, rask og smakfull rett perfekt for sjømatelskere. prøv nå!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper tørr hvitvin
  • 2. 2 laurbærblad
  • 3. 1 spiseskje hakket frisk timian
  • 4. En klype safran i pulverform
  • 5. En klype cayennepepper
  • 6. 900 gram blåskjell, vasket og børstet
  • 7. 3 spiseskjeer smør
  • 8. 1/2 kopp hakkede sjalottløk
  • 9. 1 spiseskje hakket hvitløk
  • 10. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 11. 1/3 kopp kremfløte
  • 12. 1/3 kopp hakket frisk persille
  • 13. 2 spiseskjeer Pineau des Charentes eller 3 spiseskjeer hvit druesaft pluss 1 1/2 spiseskje Cognac eller annen brandy

Fremgangsmåte

  1. 11. Kombiner de første fem ingrediensene i en stor nederlandsk ovn over høy varme. Kok opp i 3 minutter. Tilsett blåskjellene. Dekk til og kok til blåskjellene åpner seg, omtrent 4 minutter. Fjern fra varmen. Bruk en hullsleiv og overfør blåskjellene til serveringsskålen, og kast eventuelle som ikke åpner seg; dekk til og hold varm. Sett til side kokevæsken. Smelt smør i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett sjalottløk og hvitløk og sautér i 3 minutter. Tilsett mel og rør i 1 minutt. Visp inn den reserverte kokevæsken. Kok opp og la det redusere til 3/4 kopp, ca. 7 minutter. Visp inn fløte og persille. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til væsken er redusert til 1 kopp, ca. 3 minutter. Bland inn Pineau des Charentes. Krydre med salt og pepper. Hell sausen over blåskjellene og server.
  2. 22. Kombiner de første fem ingrediensene i en stor nederlandsk ovn over høy varme. Kok opp i 3 minutter. Tilsett blåskjellene. Dekk til og kok til blåskjellene åpner seg, omtrent 4 minutter. Fjern fra varmen. Bruk en hullsleiv og overfør blåskjellene til serveringsskålen, og kast eventuelle som ikke åpner seg; dekk til og hold varm. Sett til side kokevæsken.
  3. 33. Smelt smør i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett sjalottløk og hvitløk og sautér i 3 minutter. Tilsett mel og rør i 1 minutt. Visp inn den reserverte kokevæsken. Kok opp og la det redusere til 3/4 kopp, ca. 7 minutter. Visp inn fløte og persille. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til væsken er redusert til 1 kopp, ca. 3 minutter. Bland inn Pineau des Charentes. Krydre med salt og pepper. Hell sausen over blåskjellene og server.