Ristet mais- og edamamesalat
oppskrift på en deilig og sunn salat med ristede mais og edamame. perfekt som forrett eller lett lunsj, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 øre fersk mais, uten skjell, eller 1 1/4 kopper kokte maiskjerner
- 2. 1/2 kopp shellet edamame
- 3. 1/4 kopp hakket rød løk
- 4. 1/4 kopp småternet rød paprika
- 5. 1 spiseskje finhakket frisk koriander
- 6. 1 spiseskje lett majones
- 7. 1 spiseskje sitronsaft
- 8. 1 1/2 teskje finhakket eller revet ingefær
- 9. 1/8 teskje salt
- 10. 1/8 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Bløtlegg fersk mais i kaldt vann i omtrent 30 minutter. Varm opp grillen på høy varme. Grill maisen i skallet, i 10 til 15 minutter, og snu den én gang. La den avkjøle. Fjern skallet. Kutt maisen av kolben og legg den i en bolle; bland med de resterende ingrediensene. Dekk til og sett i kjøleskapet til den skal serveres.
- 22. Bløtlegg fersk mais i kaldt vann i omtrent 30 minutter. Varm opp grillen på høy varme. Grill maisen i skallet, i 10 til 15 minutter, og snu den én gang. La den avkjøle. Fjern skallet. Kutt maisen av kolben og legg den i en bolle; bland med de resterende ingrediensene. Dekk til og sett i kjøleskapet til den skal serveres.