Marie-Hélènes eplekake

Marie-Hélènes eplekake

oppskriften på marie-helènes eplekake er perfekt for høst. enkel å lage, saftig og smakfull. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp hvetemel
  • 2. 3/4 teskje bakepulver
  • 3. En klype salt
  • 4. 4 store epler (hvis mulig, velg 4 ulike sorter)
  • 5. 2 store egg
  • 6. 3/4 kopp sukker
  • 7. 3 spiseskjeer mørk rom
  • 8. 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 9. 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, smeltet og avkjølt

Fremgangsmåte

  1. 11. Sentr en rist midt i ovnen og forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 20 cm rund springform godt med smør, og sett den på et bakepapirkledd stekebrett eller en silikonmatte. Bland mel, bakepulver og salt i en liten bolle. Skrell eplene, del dem i to og fjern kjernene. Kutt eplene i biter på 2–5 cm. Visp eggene luftige med en visp i en middels stor bolle. Hell i sukkeret og visp i et minutt eller to for å blande. Visp inn rom og vanilje. Visp inn halvparten av melet, og når det er godt blandet, tilsett halvparten av det smeltede smøret, deretter resten av melet og det resterende smøret, og vend forsiktig etter hver tilsetning for å få en jevn, ganske tykk røre. Bruk en slikkepott og vend inn eplene, slik at de blir dekket av røren. Hell røren i formen og jevn ut med slikkepotten. Sett formen i ovnen og stek i 50–60 minutter, eller til toppen er gyllenbrun og en kniv satt inn i midten kommer ut ren; kaken kan trekke seg litt fra kantene. Avkjøl på en rist i fem minutter. Bruk en sløv kniv til å forsiktig løsne kaken fra kantene, og fjern sideseksjonen på springformen (åpne formen forsiktig, og pass på at det ikke sitter noen eplebiter igjen). La kaken avkjøles til den er lett lun eller romtemperert. Hvis du vil fjerne kaken fra bunnen av springformen, vent til den nesten er avkjølt, bruk en lang slikkepott til å skli mellom kaken og formen, dekk toppen med et ark bakepapir eller voksark, og snu den opp ned på en rist. Fjern forsiktig bunnen av formen og snu kaken over på et serveringsfat.
  2. 22. Sentrer en rist midt i ovnen og forvarm til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 20 cm rund springform godt med smør og sett den på et bakepapirkledd stekebrett.
  3. 33. Bland mel, bakepulver og salt i en liten bolle.
  4. 44. Skrell eplene, del dem i to og fjern kjernene. Kutt eplene i biter på 2–5 cm.
  5. 55. Visp eggene luftige med en visp i en middels stor bolle. Hell i sukkeret og visp i et minutt eller to for å blande. Visp inn rom og vanilje. Visp inn halvparten av melet, og når det er godt blandet, tilsett halvparten av det smeltede smøret, deretter resten av melet og det resterende smøret, og vend forsiktig etter hver tilsetning for å få en jevn, ganske tykk røre. Vend inn eplene med en slikkepott, slik at de blir dekket av røren. Hell røren i formen og jevn ut med slikkepotten.
  6. 66. Sett formen i ovnen og stek i 50–60 minutter, eller til toppen er gyllenbrun og en kniv satt inn i midten kommer ut ren; kaken kan trekke seg litt fra kantene. Avkjøl på en rist i fem minutter. Bruk en sløv kniv til å forsiktig løsne kaken fra kantene, og fjern sideseksjonen på springformen (åpne formen forsiktig, og pass på at det ikke sitter noen eplebiter igjen). La kaken avkjøles til den er lett lun eller romtemperert. Hvis du vil fjerne kaken fra bunnen av springformen, vent til den nesten er avkjølt, bruk en lang slikkepott til å skli mellom kaken og formen, dekk toppen med et ark bakepapir eller voksark, og snu den opp ned på en rist. Fjern forsiktig bunnen av formen og snu kaken over på et serveringsfat.
  7. 77. Servering: Kaken kan serveres varm eller romtemperert, med eller uten en lett pisket, nesten usøtet kremfløte eller en skje iskrem. Marie-Hélène serverte kaken med kanelis og det var en fantastisk kombinasjon.
  8. 88. Oppbevaring: Kaken holder seg i omtrent to dager i romtemperatur, og ifølge min mann blir den mer trøstende for hver dag som går. Uansett hvor lenge du oppbevarer den, er det best å ikke dekke den til – den blir for fuktig. La kaken ligge på fatet, og trykk et stykke plastfolie eller voksark mot de skårne overflatene.