
Saltstekte palmiers
Lær hvordan du lager deilige savory palmiers, perfekte som forrett eller snacks. Enkel oppskrift som imponerer med sprø tekstur og smakfulle ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 pakke frossen Pepperidge Farm butterdeig, tint
- 2. 1/4 kopp ferdiglaget pesto, kjøpt eller hjemmelaget (oppskrift følger)
- 3. 1/2 kopp smuldret geitost, for eksempel Montrachet
- 4. 1/4 kopp finhakkede soltørkede tomater i olje, drenert
- 5. 1/4 kopp ristet pinjekjerner
- 6. Koshersalt
- 7. 1/4 kopp valnøtter
- 8. 1/4 kopp pignolis
- 9. 3 spiseskjeer hakket hvitløk (9 fedd)
- 10. 5 kopper ferske basilikumblader, godt pakket
- 11. 1 teskje koshersalt
- 12. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 13. 1 1/2 kopper god olivenolje
- 14. 1 kopp ferskrevet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Lett mel på et bord og forsiktig utbre ett ark med butterdeig. Rull deigen lett med en kjevle til den er 24 x 29 cm.
- 3Smør et tynt lag med pesto over arket, deretter dryss over halvparten av geitosten, halvparten av soltørkede tomater og halvparten av pinjekjernene.
- 4Strø over 1/4 teskje salt.
- 53. Arbeid fra de korte endene, og brett hver ende halvveis inn mot midten.
- 6Deretter bretter du hver side igjen mot midten til de foldede kantene nesten møtes.
- 7 Brett den ene siden over den andre og trykk lett til.
- 8Legg på et bakepapirkledd stekebrett.
- 9Gjenta hele prosessen med det andre arket med butterdeig og resten av ingrediensene.
- 10Dekk til med plastfolie og la det hvile i kjøleskapet i minst 45 minutter.
- 114. I mellomtiden, forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 125. Skjær de forberedte rullene med butterdeig i 0,6 cm tykke skiver og legg dem med forsiden opp, 5 cm fra hverandre, på bakepapirkledde stekebrett.
- 13Stek i 14 minutter, til de er gyldne.
- 14Server varme.
- 156. Hjemmelaget pesto:
- 167. Ha valnøtter, pinjekjerner og hvitløk i en food processor med steelblad.
- 17Kjør i 30 sekunder.
- 18Tilsett basilikumbladene, salt og pepper.
- 19Mens maskinen går, hell sakte inn olivenoljen gjennom matingsrøret og kjør til pestoen er finmost.
- 20Tilsett parmesan og kjør i ett minutt.
- 21Server, eller oppbevar pestoen i kjøleskapet eller fryseren med et tynt lag olivenolje på toppen.
- 228. Porsjonsmengde: 4 kopper