ostesaus
lær hvordan du lager en deilig ostesaus med vår enkle oppskrift. perfekt til pasta, grønnsaker eller som dip. rask og smakfull saus for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 fedd hvitløk
- 2. 1 kopp øl
- 3. 2 kopper (ca. 8 unser) grovt revet Colby-ost eller oransje cheddarost
- 4. 2 teskjeer maisstivelse
- 5. 2 teskjeer sennep på tube
- 6. Grovt salt (kosher- eller havsalt) og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Gni bunnen og sidene av en tykk kjele med den kuttede hvitløken. Legg hvitløksfeddet i kjelen, tilsett ølen, og kok opp over høy varme.
- 22. I mellomtiden legger du osten og maisstivelsen i en bolle og blander godt. Strø osten i den kokende ølen, og rør med en tresleiv. La sausen koke opp igjen; den vil tykne.
- 33. Skru ned varmen litt, rør inn sennepen, og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke forsiktig til den er jevn og rik på smak, i 3 til 5 minutter, mens du rører jevnt med tresleiven.
- 4Puristen kan fiske ut og kaste hvitløksfeddet; ellers får én heldig person lov til å spise det.