
Tagliatelle med røkelaks- og kremsaus
oppskrift på tagliatelle med røkt laks og kremsaus – en smakfull og enkel rett som passer perfekt til en rask middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 flaske (ca. 240 ml) clam juice
- 2. 2. 1 kopp pisket krem
- 3. 3. 1/4 kopp hakket fersk dill eller 2 teskjeer tørket dill
- 4. 4. 1 teskje fersk sitronsaft
- 5. 5. 340 gram tagliatelle eller linguine, nylig kokt
- 6. 6. 115 gram røkelaks, skåret i tynne strimler
- 7. 7. Sitronbåter
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp clam juice og fløte i en stor, tung stekepanne over høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke til blantingen tykner nok til å dekke en skje, og rør av og til, ca. 10 minutter. Visp inn dill og sitronsaft. Tilsett tagliatelle og vend det forsiktig slik at det blir dekket av sausen. Fjern pannen fra varmen. Tilsett laks; vend forsiktig slik at det blander seg. Krydre med salt og pepper etter smak. Fordel pastaen på 4 tallerkener. Server med sitronbåter.
- 22. Kok opp clam juice og fløte i en stor, tung stekepanne over høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke til blantingen tykner nok til å dekke en skje, og rør av og til, ca. 10 minutter. Visp inn dill og sitronsaft. Tilsett tagliatelle og vend det forsiktig slik at det blir dekket av sausen. Fjern pannen fra varmen. Tilsett laks; vend forsiktig slik at det blander seg. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 33. Fordel pastaen på 4 tallerkener. Server med sitronbåter.