Hello Fresh Mobile Banner
Bento-boks-suppe

Bento-boks-suppe

lær hvordan du lager en deilig bento box suppe med denne enkle oppskriften. perfekt for en lett og næringsrik forrett eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 unser soba-nudler
  • 2. 4 kopper økologisk grønnsaks- eller kyllingbuljong, hjemmelaget eller ferdigkjøpt
  • 3. 1/2 teskje ristet sesamolje eller hot pepper sesamolje
  • 4. 1 (15 cm) stripe kombu
  • 5. 3 grønne teposer
  • 6. 1 gulrot, skrelt og revet
  • 7. 1/2 kopp stamme- og skivede shiitakesopp
  • 8. 113 gram fast tofu, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 9. 2 spiseskjeer tamari
  • 10. 1/4 kopp hvit miso
  • 11. 2 vårløk, hvite og grønne deler, skåret diagonalt
  • 12. 1 spiseskje ferskpresset sitronjuice
  • 13. 1 1/2 kopper løst pakket babyspinat

Fremgangsmåte

  1. 11. Fyll en suppegryte halvfull med vann og kok opp på høy varme. Tilsett en klype salt og soba-nudlene, og skru ned varmen til middels. Kok, rør forsiktig av og til, til nudlene er akkurat møre, ca. 5 minutter. Sil av vannet og skyll godt under kaldt vann for å fjerne stivelsen. Overfør umiddelbart til en bolle, drypp over 1/4 teskje sesamolje og vend forsiktig for å dekke nudlene. Hell buljongen i den samme gryten og kok opp på høy varme. Skru ned varmen til lav, tilsett kombu og teposer, og la det småkoke i 4 minutter. Ta opp kombu og teposer med en hullsleiv. Tilsett gulrot, sopp, tofu, tamari, dekk til, og la det småkoke i 5 minutter. Hell 1/4 kopp av den varme buljongen i en liten bolle, tilsett miso og rør med en gaffel til misoen er oppløst. Rør blandingen tilbake i buljongen, og tilsett deretter vårløk, sitronsaft og resten av sesamoljen. Fordel soba-nudlene og spinaten i seks boller, og øs suppen over.