Hot-smoked laks med tarragon-krème fraîche
Lær hvordan du lager en smakfull rett med hot-smoked laks og tarragon crème fraîche. Perfekt for forrett eller festmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. En 4-punds (ca. 1,8 kg) skinnfri, midtstilt laksefilet med skinn, ben fjernet
- 2. Non-stick grønnsakspray med olje
- 3. Kosher-salt
- 4. 1/2 middels sjalottløk, finhakket
- 5. 2 kopper crème fraîche
- 6. 2 spiseskjeer hakket fersk estragon
- 7. 1 teskje finrevet sitronskall
- 8. 3 spiseskjeer korianderfrø
- 9. 1 spiseskje svarte pepperkorn
- 10. 1 spiseskje dillfrø
- 11. 1 teskje sellerifrø
- 12. Bagels, kapers, skivet avokado, skivet agurk, vannkreps, og skivet vårløk (til servering)
- 13. I tillegg til en 43 cm støpejernspanne, trenger du en 36 cm rund wirerist (kr 280; amazon.com), mesquite- eller hickory-vedbiter, og tre bambuspyd på 15 cm.
Fremgangsmåte
- 1Tørk laksen godt, og pensle deretter skinnet og rist av metall med non-stick spray. Plasser laksen, med skinnet ned, på risten og sett den i et bakepapirkledd stekebrett med kant; krydre laksefileten godt med salt. La den stå i kjøleskapet, uten å dekke til, i 3 timer. Visp finhakket sjalottløk, crème fraîche, estragon og sitronzest i en liten bolle for å blande; smak til og krydre med salt. Dekk til og sett i kjøleskapet. Krum opp to store ark med aluminiumsfolie for å danne to baller på ca. 10 cm i diameter. Varm opp en stekepanne på middels høy varme i 6 minutter. Fordel 2 kopper treflis i midten av pannen og la det brenne til det blir delvis svart og begynner å ryke, ca. 5 minutter. Strø korianderfrø, pepperkorn, dillfrø og sellerifrø over flisene. Sett forsiktig risten med laksen i pannen over flisene. Plasser aluminiumsfolieballene på hver side av fileten og stikk inn tre spyd vertikalt i fileten langs blodåren, ca. 2,5 cm dypt og 7,5 cm fra hverandre. Dekk pannen løst med aluminiumsfolie, bruk folieballene og spydene som støtte slik at det er plass for røyken å sirkulere rundt fisken. Skru ned varmen til middels og røyk laksen i 8 minutter, deretter skru ned til laveste varme og kok til en hurtigtermometer som er satt inn i den tykkeste delen av fileten viser 49°C, i 10–15 minutter. Flytt risten med laksen tilbake til bakepapirkledde stekebrett og la den avkjøle i 30 minutter. Server laksen romtemperert med estragon-crème fraîche, bagels, kapers, avokado, agurk, vannløk og vårløk ved siden av.