
Tortillapanert tilapia
oppskrift på tortilla-crusted tilapia, en deilig og enkel rett perfekt for hverdagen eller helgen. lær hvordan du lager sprø og smakfull tilapia med tortilla-crust.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss fersk limesaft
- 2. 4 stk 170 g tilapiafileter
- 3. 1 ts kosher salt
- 4. 1/2 ts nykvernet svart pepper
- 5. 1 kopp finhakkede tortillachips
- 6. 1/4 ts cayennepepper
- 7. 1 egg
- 8. 1/2 kopp majones
- 9. 1 jalapeño, uten stilk og frø, finhakket
- 10. 1 hvitløksfedd, finhakket
- 11. 1 ts hakket fersk koriander
- 12. 1 ts fersk limesaft
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 400°. Smør en bakeplate lett eller dekk den med bakepapir. Press limesaft på begge sider av fisken, og krydre deretter med salt og pepper på begge sider. Bland tortillachips og cayenne på en tallerken. Pisk egget i en bolle. Dypp hver fiskefile i egget, og rull den deretter i chips. Legg hver dekket filet på den forberedte bakeplaten. Stek i 15–17 minutter, eller til fisken flaker seg. Mens fisken steker, lag tartarsaus: Bland majones, jalapeño, hvitløk, koriander og limesaft. Krydre med salt etter smak. Server med kokt fisk.