Vietnamese dipping sauce

Vietnamese dipping sauce

Lær hvordan du lager en autentisk vietnamesisk dipsaus. Perfekt til sommergrillen eller som smakstilsetning i dine asiatiske retter. Enkelt og raskt å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 thai fugler chili eller 1 serrano chili, eller etter smak
  • 1 fedd hvitløk, skivet
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 2/3 kopp varmt vann
  • 1 ½ spiseskje fersk limejuice
  • 5 spiseskjeer fiskesaus
  • 2 spiseskjeer finrevet gulrot til pynt (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt chiliene i tynne ringer. Fjern én tredjedel av chiliene og sett til side til pynt. Legg de resterende chiliene, hvitløk og sukker i en morter, og knus det til en grov, våt pasta. (Hvis du ikke har en morter, kan du bare hakke med en kniv.) Overfør til en liten bolle og tilsett vann, limesaft og fiskesaus. Rør godt for å løse opp. Tilsett de reserverte chiliene og gulrøttene. La det stå i 10 minutter før servering.
  2. 2Kutt chiliene i tynne ringer. Fjern én tredjedel av chiliene og sett til side til pynt. Legg de resterende chiliene, hvitløk og sukker i en morter, og knus det til en grov, våt pasta. (Hvis du ikke har en morter, kan du bare hakke med en kniv.) Overfør til en liten bolle og tilsett vann, limesaft og fiskesaus. Rør godt for å løse opp. Tilsett de reserverte chiliene og gulrøttene. La det stå i 10 minutter før servering.
  3. 3MERK: Nuoc cham er svært fleksibel og kan varieres og tilpasses. I Vietnam liker kokkene å bruke ulike grønnsaker for å gi smak til sausen, som tynne skiver av marinert daikon og gulrøtter, ingefær, vårløkolje eller peanøtter, og til og med skiver av kålrabi og kjernen av hodekål. Hver av disse tilfører en særegen smak.
  4. 4MERK: Nuoc cham er svært fleksibel og kan varieres og tilpasses. I Vietnam liker kokkene å bruke ulike grønnsaker for å gi smak til sausen, som tynne skiver av marinert daikon og gulrøtter, ingefær, vårløkolje eller peanøtter, og til og med skiver av kålrabi og kjernen av hodekål. Hver av disse tilfører en særegen smak.