Blybølgebelg med røkelaks og crème fraîche
Lær hvordan du lager deilige buckwheat blinis toppet med røkelaks og crème fraîche. Perfekt for forretter eller fest. Enkel oppskrift med steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp hvetemel
- 2. 1/3 kopp bokhvetemel
- 3. 4 teskjeer sukker
- 4. 1 1/4 teskjeer tørrgjær
- 5. 1/4 teskje (rikelig) salt
- 6. 1 kopp helmelk
- 7. 3 spiseskjeer smør, i terninger
- 8. 2 store egg, lett pisket
- 9. Smør til pensling
- 10. Crème fraîche
- 11. 1 (113 gram) pakke med tynne skiver røkt laks
- 12. Lakserogn
- 13. Friske dillkvister
Fremgangsmåte
- 11. Visp først de fem første ingrediensene i en middels stor bolle. Sett melk og smør i en liten kjele. Rør over lav varme til smøret smelter og termometeret viser 110°F (hvis blandingen blir for varm, avkjøl til temperaturen er tilbake på 110°F). Hell den varme melke- og smørblandingen i melet og visp til det er jevnt. Dekk med plastfolie og la stå i et varmt, trekkfritt område til det har doblet seg i volum, ca. 1 til 1 1/2 time. Visp røre av bokhvete for å slippe ut luft; visp deretter inn eggene. Kan lages i forveien: Forbered dagen før. Overfør til en stor bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet (kan øke i volum; visp opp igjen før bruk). Forvarm ovnen til 200°F. Varm opp takke eller stor stekepanne på middels varme. Pensle lett med smør. Arbeid i porsjoner, og hell 2 spiseskjeer røre for hver blini på takken, med litt avstand. Stek til det dannes bobler på toppen og begynner å poppe, ca. 1 1/2 minutt. Snu blinisene; stek til de er gyldne på undersiden, ca. 1 1/2 minutt. Overfør til et stekebrett. Dekk med aluminiumsfolie og sett i ovnen for å holde varmen mens du steker resten. Kan lages i forveien: Blinisene kan lages dagen før. Avkjøl, dekk til og sett i kjøleskapet. Pensle lett med smør og varm opp på et stekebrett i ovnen på 350°F i 5 minutter. Anrett de varme blinisene på et fat. Legg en teskje crème fraîche på hver. Topp med røkt laks. Pynt med lakserogn og dillkvister, og server.
- 22. Visp først de fem første ingrediensene i en middels stor bolle.
- 33. Sett melk og smør i en liten kjele. Rør over lav varme til smøret smelter og termometeret viser 110°F (hvis blandingen blir for varm, avkjøl til temperaturen er tilbake på 110°F). Hell den varme melke- og smørblandingen i melet og visp til det er jevnt. Dekk med plastfolie og la stå i et varmt, trekkfritt område til det har doblet seg i volum, ca. 1 til 1 1/2 time.
- 44. Visp røre av bokhvete for å slippe ut luft; visp deretter inn eggene. Kan lages i forveien: Forbered dagen før. Overfør til en stor bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet (kan øke i volum; visp opp igjen før bruk).
- 55. Forvarm ovnen til 200°F. Varm opp takke eller stor stekepanne på middels varme. Pensle lett med smør. Arbeid i porsjoner, og hell 2 spiseskjeer røre for hver blini på takken, med litt avstand. Stek til det dannes bobler på toppen og begynner å poppe, ca. 1 1/2 minutt. Snu blinisene; stek til de er gyldne på undersiden, ca. 1 1/2 minutt. Overfør til et stekebrett. Dekk med aluminiumsfolie og sett i ovnen for å holde varmen mens du steker resten. Kan lages i forveien: Blinisene kan lages dagen før. Avkjøl, dekk til og sett i kjøleskapet. Pensle lett med smør og varm opp på et stekebrett i ovnen på 350°F i 5 minutter.
- 66. Anrett de varme blinisene på et fat. Legg en rund teskje crème fraîche på hver. Topp med røkt laks. Pynt med lakserogn og dillkvister, og server.