Blybølgebelg med røkelaks og crème fraîche

Blybølgebelg med røkelaks og crème fraîche

Lær hvordan du lager deilige buckwheat blinis toppet med røkelaks og crème fraîche. Perfekt for forretter eller fest. Enkel oppskrift med steg-for-steg guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp hvetemel
  • 2. 1/3 kopp bokhvetemel
  • 3. 4 teskjeer sukker
  • 4. 1 1/4 teskjeer tørrgjær
  • 5. 1/4 teskje (rikelig) salt
  • 6. 1 kopp helmelk
  • 7. 3 spiseskjeer smør, i terninger
  • 8. 2 store egg, lett pisket
  • 9. Smør til pensling
  • 10. Crème fraîche
  • 11. 1 (113 gram) pakke med tynne skiver røkt laks
  • 12. Lakserogn
  • 13. Friske dillkvister

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp først de fem første ingrediensene i en middels stor bolle. Sett melk og smør i en liten kjele. Rør over lav varme til smøret smelter og termometeret viser 110°F (hvis blandingen blir for varm, avkjøl til temperaturen er tilbake på 110°F). Hell den varme melke- og smørblandingen i melet og visp til det er jevnt. Dekk med plastfolie og la stå i et varmt, trekkfritt område til det har doblet seg i volum, ca. 1 til 1 1/2 time. Visp røre av bokhvete for å slippe ut luft; visp deretter inn eggene. Kan lages i forveien: Forbered dagen før. Overfør til en stor bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet (kan øke i volum; visp opp igjen før bruk). Forvarm ovnen til 200°F. Varm opp takke eller stor stekepanne på middels varme. Pensle lett med smør. Arbeid i porsjoner, og hell 2 spiseskjeer røre for hver blini på takken, med litt avstand. Stek til det dannes bobler på toppen og begynner å poppe, ca. 1 1/2 minutt. Snu blinisene; stek til de er gyldne på undersiden, ca. 1 1/2 minutt. Overfør til et stekebrett. Dekk med aluminiumsfolie og sett i ovnen for å holde varmen mens du steker resten. Kan lages i forveien: Blinisene kan lages dagen før. Avkjøl, dekk til og sett i kjøleskapet. Pensle lett med smør og varm opp på et stekebrett i ovnen på 350°F i 5 minutter. Anrett de varme blinisene på et fat. Legg en teskje crème fraîche på hver. Topp med røkt laks. Pynt med lakserogn og dillkvister, og server.
  2. 22. Visp først de fem første ingrediensene i en middels stor bolle.
  3. 33. Sett melk og smør i en liten kjele. Rør over lav varme til smøret smelter og termometeret viser 110°F (hvis blandingen blir for varm, avkjøl til temperaturen er tilbake på 110°F). Hell den varme melke- og smørblandingen i melet og visp til det er jevnt. Dekk med plastfolie og la stå i et varmt, trekkfritt område til det har doblet seg i volum, ca. 1 til 1 1/2 time.
  4. 44. Visp røre av bokhvete for å slippe ut luft; visp deretter inn eggene. Kan lages i forveien: Forbered dagen før. Overfør til en stor bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet (kan øke i volum; visp opp igjen før bruk).
  5. 55. Forvarm ovnen til 200°F. Varm opp takke eller stor stekepanne på middels varme. Pensle lett med smør. Arbeid i porsjoner, og hell 2 spiseskjeer røre for hver blini på takken, med litt avstand. Stek til det dannes bobler på toppen og begynner å poppe, ca. 1 1/2 minutt. Snu blinisene; stek til de er gyldne på undersiden, ca. 1 1/2 minutt. Overfør til et stekebrett. Dekk med aluminiumsfolie og sett i ovnen for å holde varmen mens du steker resten. Kan lages i forveien: Blinisene kan lages dagen før. Avkjøl, dekk til og sett i kjøleskapet. Pensle lett med smør og varm opp på et stekebrett i ovnen på 350°F i 5 minutter.
  6. 66. Anrett de varme blinisene på et fat. Legg en rund teskje crème fraîche på hver. Topp med røkt laks. Pynt med lakserogn og dillkvister, og server.