Epler fritters med krydret sukker

Epler fritters med krydret sukker

Lær hvordan du lager saftige apple fritters med krydret sukker. Perfekt som søt avslutning eller til kaffekosen. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. Canolaolje (til steking; ca. 5–7 kopper)
  • 2. 1 ½ kopper hvetemel
  • 3. 1 ¼ kopper sukker, delt
  • 4. 1 teskje malt kanel, delt
  • 5. Kosher-salt
  • 6. 1 ½ kopper kald øl (helst lager eller pilsner)
  • 7. ¾ teskje nykvernet svart pepper
  • 8. ¾ teskje malt kardemomme
  • 9. 2 Honeycrisp- eller andre faste, søt-syrlige epler, skrelt, kjernet, skåret i knapt ¼ tommer tykke ringer (8–10 ringer per eple)
  • 10. Et sukkertermometer

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett en stor, tykk gryte på komfyren med et sukkertermometer. Hell i olje til en dybde på 5 cm og varm opp på middels høy varme til termometeret viser 190 ºC. I mellomtiden, visp mel, 1/4 kopp sukker, 3/4 ts kanel og 1 1/4 ts salt i en stor bolle. Tilsett øl i en jevn, langsom strøm, og visp til røren er glatt. Visp pepper, kardemomme, 1/8 ts salt, og resten av 3/4 kopp sukker og 1/4 ts kanel i en middels stor bolle. Arbeid med 4-5 epleskiver om gangen, dypp dem i røren, og rist av overflødig. Stek til de er gylne, ca. 1 1/2 minutt på hver side. Overfør fritterne med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av. Vend umiddelbart i krydret sukkerblanding og server varm.
  2. 22. Sett en stor, tykk gryte på komfyren med et sukkertermometer. Hell i olje til en dybde på 5 cm og varm opp på middels høy varme til termometeret viser 190 ºC.
  3. 33. I mellomtiden, visp mel, 1/4 kopp sukker, 3/4 ts kanel og 1 1/4 ts salt i en stor bolle. Tilsett øl i en jevn, langsom strøm, og visp til røren er glatt.
  4. 44. Visp pepper, kardemomme, 1/8 ts salt, og resten av 3/4 kopp sukker og 1/4 ts kanel i en middels stor bolle.
  5. 55. Arbeid med 4-5 epleskiver om gangen, dypp dem i røren, og rist av overflødig. Stek til de er gylne, ca. 1 1/2 minutt på hver side. Overfør fritterne med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av. Vend umiddelbart i krydret sukkerblanding og server varm.