
Gåsestuing med bygg og sellerirot
oppskrift på en smakfull gåsegryte med bygg og sellerirot, perfekt for en varm og mettende middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 gåseben (2 til 3 pund)
- 2. 3 spiseskjeer andefett, svinefett eller usaltet smør
- 3. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 4. 1 stor gul eller hvit løk, skivet
- 5. 1 pund små sopp (for eksempel gul fot kantarell eller bøk), delt i to eller hele
- 6. 2 teskjeer tørket marjoran
- 7. 7 kopper grunnleggende andebuljong eller storfekraft
- 8. 1 kopp perlebygge
- 9. 1 kopp skrelte og skivede gulrøtter
- 10. 1 sellerirot, skrelt og skåret i 2,5 cm store terninger
- 11. 2 spiseskjeer hakket frisk dill
- 12. 4 til 6 spiseskjeer rømme
Fremgangsmåte
- 11. Trim leggene for overflødig fett. I en nederlandsk ovn eller annen stor, tung gryte med lokk, varm opp andefettet over middels høy varme. Legg i leggene og brun dem, salt dem etter hvert som de koker. Ta deg god tid for å få dem godt brune. Overfør dem til en tallerken og sett til side. Tilsett løk og sopp i gryten, skru opp varmen til høy, og rør om for å blande. Surr i 6 til 8 minutter, til løken begynner å bli brun. Tilsett merian, legg leggene tilbake i gryten, og hell over kraften. La det småkoke, dekk til, og kok i 2 til 3 timer, til kjøttet er mørt. Hvis det begynner å samle seg mye fett på overflaten av gryten, skum av det. Når andelleggene er møre, fjern dem, la dem avkjøle litt, og riv deretter kjøttet av bena. Legg kjøttet tilbake i gryten. Tilsett bygg, gulrøtter og sellerirot, rør godt, og kok i ca. 30 minutter, til bygg og sellerirot er møre. Krydre med salt. Server med dill og et dryss av svart pepper, og topp hver skål med en klatt rømme ved bordet.
- 22. Trim leggene for overflødig fett. I en nederlandsk ovn eller annen stor, tung gryte med lokk, varm opp andefettet over middels høy varme. Legg i leggene og brun dem, salt dem etter hvert som de koker. Ta deg god tid for å få dem godt brune. Overfør dem til en tallerken og sett til side.
- 33. Tilsett løk og sopp i gryten, skru opp varmen til høy, og rør om for å blande. Surr i 6 til 8 minutter, til løken begynner å bli brun. Tilsett merian, legg leggene tilbake i gryten, og hell over kraften. La det småkoke, dekk til, og kok i 2 til 3 timer, til kjøttet er mørt. Hvis det begynner å samle seg mye fett på overflaten av gryten, skum av det.
- 44. Når andelleggene er møre, fjern dem, la dem avkjøle litt, og riv deretter kjøttet av bena. Legg kjøttet tilbake i gryten. Tilsett bygg, gulrøtter og sellerirot, rør godt, og kok i ca. 30 minutter, til bygg og sellerirot er møre. Krydre med salt.
- 55. Server med dill og et dryss av svart pepper, og topp hver skål med en klatt rømme ved bordet.