
Alt-i-ett sukkerkakedeig
oppskrift på all-in-one sukkerkakerøre som er enkel å lage og perfekt for ulike bakeprosjekter. ideell for både nybegynnere og erfarne bakere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 kopper hvetemel
- 2. 1/2 teskje kosher salt
- 3. 1 kopp usaltet smør (2 staver), romtemperert
- 4. 1 kopp granulert sukker
- 5. 1 stort egg
- 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 7. elektrisk mikser, kjevle (dersom du lager rulle- og kutte-kaker)
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle, visp mel og salt sammen. I en separat bolle, bruk en elektrisk mikser til å piske smør og sukker til det er godt blandet og luftig, ca. 3 minutter. Tilsett egg og vanilje, og pisk til det akkurat er blandet. Senk hastigheten til lav og bland gradvis inn melblandingen; bland til det akkurat er kombinert.
- 2For rulle- og kuttekjeks: Form deigen til to like store baller og trykk dem flate til skiver. Pakk begge inn i plastfolie og la dem hvile i kjøleskapet i minst 1 time. Plasser ovnrackene i den øvre og nedre tredjedelen av ovnen og forvarm til 175°C (350°F). Forbered en godt melet overflate og en godt melet kjevle for å forhindre at deigen setter seg fast. Arbeid med én skive om gangen, og kjevle deigen til ca. 0,6 cm tykk. Kutt ut så mange kjeks som mulig med kjeksutstikkere (hvis deigen blir for myk, la den hvile til den er fast). Plasser kjeksene med 3,8 cm avstand på to bakepapirkledde stekebrett og la dem hvile i kjøleskapet i 15 minutter. Samle opp restene, form til en liten ball, og la den hvile til den er fast. Stek kjeksene til de er gyldne i kantene (roter stekebrettene og bytt plass på rakkene halvveis), i 16 til 18 minutter. Overfør til avkjølingsrist for å avkjøle helt. Kjevle ut den andre deigen og restene (bare rerull restene én gang), og stek på avkjølte stekebrett. Overfør til rister for å avkjøle helt. Pynt, hvis ønskelig.
- 3Form deigen til to like store baller og trykk dem flate til skiver. Pakk begge inn i plastfolie og la dem hvile i minst 1 time.
- 4Plasser ovnrackene i den øvre og nedre tredjedelen av ovnen og forvarm til 175°C (350°F). Forbered en godt melet overflate og en godt melet kjevle for å forhindre at deigen setter seg fast. Arbeid med én skive om gangen, og kjevle deigen til ca. 0,6 cm tykk. Kutt ut så mange kjeks som mulig med kjeksutstikkere (hvis deigen blir for myk, la den hvile til den er fast). Plasser kjeksene med 3,8 cm avstand på to bakepapirkledde stekebrett og la dem hvile i kjøleskapet i 15 minutter. Samle opp restene, form til en liten ball, og la den hvile til den er fast. Stek kjeksene til de er gyldne i kantene (roter stekebrettene og bytt plass på rakkene halvveis), i 16 til 18 minutter. Overfør til avkjølingsrist for å avkjøle helt. Kjevle ut den andre deigen og restene (bare rerull restene én gang), og stek på avkjølte stekebrett. Overfør til rister for å avkjøle helt. Pynt, hvis ønskelig.
- 5For skive- og stekekjeks: Del deigen i to og form til to ruller med diameter på 3,8 cm. Pakk inn rullene i plastfolie og rull dem til en jevnere rund form. La dem hvile i kjøleskapet i minst 2 timer. Plasser ovnrackene i den øvre og nedre tredjedelen av ovnen og forvarm til 175°C (350°F). Skjær kjeks i 0,6 cm tykke skiver og plasser dem med 3,8 cm avstand på ugreide stekebrett. Stek kjeksene til de er gyldne i kantene (roter stekebrettene og bytt plass på rakkene halvveis), i 16 til 18 minutter. Overfør til avkjølingsrist for å avkjøle helt. Pynt, hvis ønskelig.
- 6Del deigen i to og form til to ruller med diameter på 3,8 cm. Pakk inn i plastfolie og rull dem til en jevnere rund form. La dem hvile i kjøleskapet i minst 2 timer.
- 7Plasser ovnrackene i den øvre og nedre tredjedelen av ovnen og forvarm til 175°C (350°F). Skjær kjeks i 0,6 cm tykke skiver og plasser dem med 3,8 cm avstand på ugreide stekebrett. Stek kjeksene til de er gyldne i kantene (roter stekebrettene og bytt plass på rakkene halvveis), i 16 til 18 minutter. Overfør til avkjølingsrist for å avkjøle helt. Pynt, hvis ønskelig.
- 8For skive- og stekekjeks: Følg samme metode som ovenfor for å steke kjeks. For å lage kjeksfyll, bruk en elektrisk mikser til å piske 180 g usaltet smør på middels høy hastighet til det er glatt og luftig. Tilsett 225 g romtemperert kremost og pisk til det er godt blandet. Tilsett 2 1/2 kopper siktet melis, 1 teskje vaniljeekstrakt, og bland på middels lav hastighet til det er godt kombinert. Smør 2 til 3 teskjeer av fyllet på den flate siden av en stekt kjeks, og topp med en annen kjeks (buet side opp) for å lage en sandwich. Gjenta med resten.
- 9For mocha: Bland 1/2 kopp usøtet kakaopulver og 2 spiseskjeer instant espressopulver inn i de tørre ingrediensene. Følg resten av oppskriften som beskrevet ovenfor.
- 10For mocha-karamell-sandwichkjeks: Følg samme metode som ovenfor for å steke kjeks. For å sette sammen sandwichene, smør hjemmelaget eller butikkjøpt dulce de leche-karamell på den flate siden av en stekt kjeks, og topp med en annen kjeks (buet side opp) for å lage en sandwich. Gjenta med resten av kjeksene.