
"Pizza" smørbrød
Lær hvordan du lager deilige pizza sandwiches hjemme. En enkel oppskrift som kombinerer pizza og sandwich for en smakfull måltid. Perfekt for raske lunsjer eller middager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å dryppe over
- 4 store hvitløksfedd, presset
- 2 bokser á 170 gram tomatpuré
- 2 teskjeer sukker
- 1 teskje tørket oregano
- 1 teskje grovt kosher-salt
- 4 ciabattabrød eller andre italienske brød, delt horisontalt
- 2 baller mozzarellaost à 225 gram, tynne skiver, drenert på flere lag kjøkkenpapir
- 2 kopper ruccola eller blandede grønne blader (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Ha 4 spiseskjeer olje og hvitløk i en liten kjele. Rør over middels varme til hvitløken er gyllen, ca. 1 minutt. Fjern kjelen fra varmen; rør inn tomatpuré. Rør inn sukker, oregano og 1 teskje grovt salt. Sett kjelen tilbake på varmen; kok til tomatsausen bobler, 2 til 3 minutter. Fjern fra varmen. Avkjøl. FORHÅNDSLAG: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Smør 1 teskje tomatsaus på toppen og bunnen av rundstykkene. Fordel osteskivene på bunnen av rundstykkene. Drypp med olje; strø over salt og pepper. Topp med ruccola, hvis du bruker det. Legg på toppen av rundstykkene. Skjær smørbrødene i to, og pakk dem inn. FORHÅNDSLAG: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevar i kjøleskap.