Yukon Gold-potetblini

Yukon Gold-potetblini

Lær hvordan du lager deilige yukon gold potato blini, perfekte som forrett eller tilbehør. Enkel oppskrift med tips for perfekte resultater.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund Yukon Gold-poteter
  • 2. 2 spiseskjeer allsidig mel
  • 3. 2 til 3 spiseskjeer crème fraîche, romtemperert
  • 4. 2 store egg
  • 5. 1 stort eggeplomme
  • 6. grovt salt og nykvernet hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg potetene i en kjele med kaldt vann slik at det dekker dem med minst 5 cm vann. Kok opp på høy varme, skru ned varmen, og la dem småkoke til potetene er gjennomkokte og møre. Skrell de varme potetene og press dem gjennom en sil eller tamis. Mål umiddelbart opp 250 gram potetmos og legg det i en middels stor metallbolle. Arbeid raskt, visp inn smøret i de varme potetene, og rør deretter inn 2 spiseskjeer crème fraîche. Tilsett ett egg, og visp til røren er jevn. Tilsett det andre egget, og deretter eggeplommen. Hold vispen med noe av røren over bollen. Røren skal falle i en tykk strøm, men beholde formen når den treffer røren i bollen. Hvis den er for tykk, tilsett litt mer crème fraîche. Krydre med salt og hvit pepper etter smak. Varm opp en elektrisk takke til 175°C. Merk: Hvis du ikke har takke, varm opp en stor non-stick stekepanne på middels-lav varme. Skje mellom 1 og 1,5 teskje av røren ut på takken eller pannen for hver pannekake. Stek til bunnene er gylne, ca. 1–2 minutter. Snu deretter pannekakene og stek den andre siden i ca. 1 minutt. Bliniene skal være jevnt gylne med en liten hvit ring rundt kantene. Overfør bliniene til et lite stekebrett og hold dem varme mens du lager resten, og tørk av pannen med et papirhåndkle mellom hver batch. Server bliniene så raskt som mulig.
  2. 22. Legg potetene i en kjele med kaldt vann slik at det dekker dem med minst 5 cm vann. Kok opp på høy varme, skru ned varmen, og la dem småkoke til potetene er gjennomkokte og møre.
  3. 33. Skrell de varme potetene og press dem gjennom en sil eller tamis. Mål umiddelbart opp 250 gram potetmos og legg det i en middels stor metallbolle. Arbeid raskt, visp inn smøret i de varme potetene, og rør deretter inn 2 spiseskjeer crème fraîche. Tilsett ett egg, og visp til røren er jevn. Tilsett det andre egget, og deretter eggeplommen.
  4. 44. Hold vispen med noe av røren over bollen. Røren skal falle i en tykk strøm, men beholde formen når den treffer røren i bollen. Hvis den er for tykk, tilsett litt mer crème fraîche. Krydre med salt og hvit pepper etter smak.
  5. 55. Varm opp en elektrisk takke til 175°C. Merk: Hvis du ikke har takke, varm opp en stor non-stick stekepanne på middels-lav varme. Skje mellom 1 og 1,5 teskje av røren ut på takken eller pannen for hver pannekake. Stek til bunnene er gylne, ca. 1–2 minutter. Snu deretter pannekakene og stek den andre siden i ca. 1 minutt. Bliniene skal være jevnt gylne med en liten hvit ring rundt kantene. Overfør bliniene til et lite stekebrett og hold dem varme mens du lager resten, og tørk av pannen med et papirhåndkle mellom hver batch. Server bliniene så raskt som mulig.