
Syrnet torskefilet med sitron og kapers i brasing
Lær å lage en deilig lemon-caper braised halibut med friske sitrussmaker og kapers. Perfekt for en smakfull middag. Oppskriften er enkel og rask å følge.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 halibutfileter (ca. 140 gram hver)
- 2. Salt og svart pepper
- 3. 1 teskje olivenolje
- 4. 1 ½ kopp cherrytomater, delt i to
- 5. 2 spiseskjeer kapers, drenert og skylt
- 6. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 7. 4 kopper babyspinat
- 8. 2 spiseskjeer hakket fersk flatbladpersille
- 9. 2 skiver fullkornsbrød eller 2 biter fullkornsbaguette
Fremgangsmåte
- 11. Krydre kveita med salt og pepper. Smør en middels non-stick panne med matlagingsspray; varm opp pannen på middels høy varme. Legg i fisken; kok i 5 minutter på hver side, til den er gjennomstekt. Overfør fisken til et serveringsfat og dekk til for å holde den varm. Skru ned varmen til lav. Tilsett olje, tomater, kapers og sitronsaft; kok i 1 minutt under omrøring. Fordel spinaten på to serveringsfat; legg fisken oppå. Øs sausen over kveita og pynt med persille. Server med brødet.
- 22. Krydre kveita med salt og pepper. Smør en middels non-stick panne med matlagingsspray; varm opp pannen på middels høy varme. Legg i fisken; kok i 5 minutter på hver side, til den er gjennomstekt. Overfør fisken til et serveringsfat og dekk til for å holde den varm.
- 33. Skru ned varmen til lav. Tilsett olje, tomater, kapers og sitronsaft; kok i 1 minutt under omrøring. Fordel spinaten på to serveringsfat; legg fisken oppå. Øs sausen over kveita og pynt med persille. Server med brødet.