Syrnet torskefilet med sitron og kapers i brasing

Syrnet torskefilet med sitron og kapers i brasing

Lær å lage en deilig lemon-caper braised halibut med friske sitrussmaker og kapers. Perfekt for en smakfull middag. Oppskriften er enkel og rask å følge.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 halibutfileter (ca. 140 gram hver)
  • 2. Salt og svart pepper
  • 3. 1 teskje olivenolje
  • 4. 1 ½ kopp cherrytomater, delt i to
  • 5. 2 spiseskjeer kapers, drenert og skylt
  • 6. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 7. 4 kopper babyspinat
  • 8. 2 spiseskjeer hakket fersk flatbladpersille
  • 9. 2 skiver fullkornsbrød eller 2 biter fullkornsbaguette

Fremgangsmåte

  1. 11. Krydre kveita med salt og pepper. Smør en middels non-stick panne med matlagingsspray; varm opp pannen på middels høy varme. Legg i fisken; kok i 5 minutter på hver side, til den er gjennomstekt. Overfør fisken til et serveringsfat og dekk til for å holde den varm. Skru ned varmen til lav. Tilsett olje, tomater, kapers og sitronsaft; kok i 1 minutt under omrøring. Fordel spinaten på to serveringsfat; legg fisken oppå. Øs sausen over kveita og pynt med persille. Server med brødet.
  2. 22. Krydre kveita med salt og pepper. Smør en middels non-stick panne med matlagingsspray; varm opp pannen på middels høy varme. Legg i fisken; kok i 5 minutter på hver side, til den er gjennomstekt. Overfør fisken til et serveringsfat og dekk til for å holde den varm.
  3. 33. Skru ned varmen til lav. Tilsett olje, tomater, kapers og sitronsaft; kok i 1 minutt under omrøring. Fordel spinaten på to serveringsfat; legg fisken oppå. Øs sausen over kveita og pynt med persille. Server med brødet.