Mini lammerack med nøtteaktige Beluga-linser og sautert spinat med hvitløk

Mini lammerack med nøtteaktige Beluga-linser og sautert spinat med hvitløk

oppskrift på mini rack of lamb servert med nøttebeluga linser og sautert hvitløksspinat, perfekt for en smakfull hovedrett med en nøtteaktig vri

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 1/2 spiseskjeer olivenolje
  • 1/2 gul løk, finhakket
  • 1/2 middels stor gulrot, finhakket
  • 1/2 stilk selleri, fjernet seige fibre og finhakket
  • 1 kopp Beluga-linser (eller franske grønne linser)
  • 1 laurbærblad
  • 1 kopp rødvin
  • 2 kopper kyllingkraft
  • Havsalt og pepper
  • 450 gram (4 ribber) Frenched lammerygg, trimmet for alt unntatt et tynt lag fett
  • 1 spiseskje finhakket fersk rosmarin
  • 3 store hvitløksfedd, skivet
  • 4 kopper vasket og revet spinat

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190°C. I en middels stor stekepanne, varm opp 1 ½ spiseskje olivenolje i ett minutt over middels varme. Tilsett løk, gulrot og selleri, og sautér grønnsakene til de er myke, ca. 5 til 7 minutter. Tilsett linser og laurbærblad, og sautér i 3 minutter, slik at alle linser blir dekket av oljen. Øk varmen og tilsett rødvin. La det småkoke uten lokk, rør om, til blandingen blir tørr. I mellomtiden, i en kjele, varm opp kyllingkraften til den småkoker, slå av varmen og dekk til for å holde den varm. Tilsett den varme kyllingkraften til linseblandingen (som å koke risotto) ½ kopp av gangen, og la linseblandingen absorbere væsken før neste tilsetning. Gjenta dette, og rør kontinuerlig i blandingen. Etter 28 til 30 minutter skal linseblandingen være litt seig og myk. Smak til med salt og pepper. Mens linseblandingen koker, skyll og tørk lammekjøttet, og gni det inn med en spiseskje olivenolje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og trykk rosmarin inn i kjøttet. Plasser lammekjøttet i en liten stekebakke midt i ovnen, og stek i 30 til 35 minutter, eller til en steketermometer som er satt inn i den tykkeste delen av kjøttet viser 60°C. Mens både linseblandingen og kjøttet koker, forbered spinaten. I en middels stor stekepanne, varm opp den resterende spiseskjeen olivenolje i ett minutt over middels varme. Tilsett hvitløk og sautér til den er lett gjennomsiktig, men ikke brun. Tilsett spinaten og sautér i 2 minutter, dekk deretter til og kok i ytterligere 2 minutter, eller til spinaten er helt visnet. Krydre med salt og pepper. Del racken i to. På to store middagsfat, legg en seng av linser og en side av spinat, og plasser deretter lammekjøttet oppå linseblandingen før servering.
  2. 2Forvarm ovnen til 190°C.
  3. 3I en middels stor stekepanne, varm opp 1 ½ spiseskje olivenolje i ett minutt over middels varme. Tilsett løk, gulrot og selleri, og sautér til de er myke, ca. 5 til 7 minutter. Tilsett linser og laurbærblad, og sautér i 3 minutter, slik at alle linser blir dekket av oljen. Øk varmen og tilsett rødvin. La det småkoke uten lokk, rør om, til blandingen blir tørr. I mellomtiden, i en kjele, varm opp kyllingkraften til den småkoker, slå av varmen og dekk til for å holde den varm. Tilsett den varme kyllingkraften til linseblandingen (som å koke risotto) ½ kopp av gangen, og la linseblandingen absorbere væsken før neste tilsetning. Gjenta dette, og rør kontinuerlig i blandingen. Etter 28 til 30 minutter skal linseblandingen være litt seig og myk. Smak til med salt og pepper.
  4. 4Mens linseblandingen koker, skyll og tørk lammekjøttet, og gni det inn med en spiseskje olivenolje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og trykk rosmarin inn i kjøttet.
  5. 5Plasser lammekjøttet i en liten stekebakke midt i ovnen, og stek i 30 til 35 minutter, eller til en steketermometer som er satt inn i den tykkeste delen av kjøttet viser 60°C.
  6. 6Mens både linseblandingen og kjøttet koker, forbered spinaten. I en middels stor stekepanne, varm opp den resterende spiseskjeen olivenolje i ett minutt over middels varme. Tilsett hvitløk og sautér til den er lett gjennomsiktig, men ikke brun. Tilsett spinaten og sautér i 2 minutter, dekk deretter til og kok i ytterligere 2 minutter, eller til spinaten er helt visnet. Krydre med salt og pepper.
  7. 7Del racken i to. På to store middagsfat, legg en seng av linser og en side av spinat, og plasser deretter lammekjøttet oppå linseblandingen før servering.