
Marokkanske lamme-spyd
Lær hvordan du lager autentiske marokkanske lammekebab med krydder og friske ingredienser. En perfekt rett for middagen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 teskje malt kanel
- 1 teskje malt koriander
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 1,4 kilo benfri lammelår, skåret i 2,5 cm store terninger
- Mynt- og persilleyoghurtsaus, oppskrift følger
- 1 kopp naturell yoghurt (2 prosent eller helmelk er best)
- 1 spiseskje majones
- 2 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft
- 2 hvitløksfedd, presset
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer hakkede friske mynteblader
- 2 spiseskjeer hakkede friske flatbladede persilleblader
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 1 pakke trepinner, bløtlagt i vann i 30 minutter
- 2Bland alle krydder og krydderurter i en liten bolle. Legg lammekubber i en grunn form eller stor bolle. Gni krydderblandingen inn i lammet med hendene. Tre lammekubber på pinnene, ca. 3 per pinne.
- 3Forvarm en grill eller grillpanne til høy varme. Grill kabobene i 3 minutter på hver side, eller til de er kokt til ønsket stekegrad. Overfør til et serveringsfat og server med mynte- og persilleyoghurtsaus til dipping.
- 4Rør sammen yoghurt, majones, sitronsaft og hvitløk i en middels stor bolle. Krydre med salt og pepper etter smak. Tilsett de hakkede friske urtene og rør forsiktig for å blande. Dekk til og sett i kjøleskapet til servering.
- 5Porsjon: ca. 1 1/4 kopper