Marokkanske lamme-spyd

Marokkanske lamme-spyd

Lær hvordan du lager autentiske marokkanske lammekebab med krydder og friske ingredienser. En perfekt rett for middagen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 teskje malt kanel
  • 1 teskje malt koriander
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 1,4 kilo benfri lammelår, skåret i 2,5 cm store terninger
  • Mynt- og persilleyoghurtsaus, oppskrift følger
  • 1 kopp naturell yoghurt (2 prosent eller helmelk er best)
  • 1 spiseskje majones
  • 2 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft
  • 2 hvitløksfedd, presset
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer hakkede friske mynteblader
  • 2 spiseskjeer hakkede friske flatbladede persilleblader

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: 1 pakke trepinner, bløtlagt i vann i 30 minutter
  2. 2Bland alle krydder og krydderurter i en liten bolle. Legg lammekubber i en grunn form eller stor bolle. Gni krydderblandingen inn i lammet med hendene. Tre lammekubber på pinnene, ca. 3 per pinne.
  3. 3Forvarm en grill eller grillpanne til høy varme. Grill kabobene i 3 minutter på hver side, eller til de er kokt til ønsket stekegrad. Overfør til et serveringsfat og server med mynte- og persilleyoghurtsaus til dipping.
  4. 4Rør sammen yoghurt, majones, sitronsaft og hvitløk i en middels stor bolle. Krydre med salt og pepper etter smak. Tilsett de hakkede friske urtene og rør forsiktig for å blande. Dekk til og sett i kjøleskapet til servering.
  5. 5Porsjon: ca. 1 1/4 kopper