
Kjøtt i sin egen saus
oppskrift på carne en su jugo, en smakfull og saftig rett med mørt kjøtt i sin egen saus. perfekt for en enkel og velsmakende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 friske tomatillos, skrellet
- 3 serrano-chili, frøet og hakket
- 1 hvitløksfedd, skrelt
- 3 kopper vann
- 6 skiver bacon
- 900 gram flank steak, skåret i 1,5 cm store terninger
- 4 teskjeer kyllingbuljongpulver
- 2 bokser á 440 gram med pintobønner
- 1/2 løk, hakket
- 6 spiseskjeer hakket frisk koriander
- malt svart pepper, etter smak
- 1 lime, delt i 6 båter
Fremgangsmåte
- 1Kombiner tomatillos, serranos, hvitløk og vann i en liten kjele over middels høy varme; kok opp, dekk til, og la småkoke i 10 minutter. Fjern kjelen fra varmen og la det avkjøle. Overfør innholdet til en blender og kjør til det er glatt. Sett til side.
- 2Kok bacon i en stor, dyp stekepanne over middels høy varme til det er sprøtt, ca. 10 minutter. La det renne av på et kjøkkenpapir. Smuldre baconet og sett til side.
- 3Varm opp en non-stick stekepanne over middels høy varme; stek flanksteiken i den varme pannen til den er helt brunet. Hell tomatilloblandingen over storfekjøttet og kok opp. Rør inn kyllingbuljong i blantingen, og skru ned varmen til middels. Dekk til pannen og la det småkoke til kjøttet er mørt, minst 30 minutter og opp til 1 time.
- 4I mellomtiden varmes pintobønner i en kjele over middels varme til de er varme; skru ned varmen til lav for å holde dem varme til de skal brukes. Rør bacon og pintobønner inn i blantingen med storfekjøtt; fordel blantingen i 6 boller. Pynt hver bolle med løk, koriander, svart pepper og en limebåt.