Kjøtt i sin egen saus

Kjøtt i sin egen saus

oppskrift på carne en su jugo, en smakfull og saftig rett med mørt kjøtt i sin egen saus. perfekt for en enkel og velsmakende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 friske tomatillos, skrellet
  • 3 serrano-chili, frøet og hakket
  • 1 hvitløksfedd, skrelt
  • 3 kopper vann
  • 6 skiver bacon
  • 900 gram flank steak, skåret i 1,5 cm store terninger
  • 4 teskjeer kyllingbuljongpulver
  • 2 bokser á 440 gram med pintobønner
  • 1/2 løk, hakket
  • 6 spiseskjeer hakket frisk koriander
  • malt svart pepper, etter smak
  • 1 lime, delt i 6 båter

Fremgangsmåte

  1. 1Kombiner tomatillos, serranos, hvitløk og vann i en liten kjele over middels høy varme; kok opp, dekk til, og la småkoke i 10 minutter. Fjern kjelen fra varmen og la det avkjøle. Overfør innholdet til en blender og kjør til det er glatt. Sett til side.
  2. 2Kok bacon i en stor, dyp stekepanne over middels høy varme til det er sprøtt, ca. 10 minutter. La det renne av på et kjøkkenpapir. Smuldre baconet og sett til side.
  3. 3Varm opp en non-stick stekepanne over middels høy varme; stek flanksteiken i den varme pannen til den er helt brunet. Hell tomatilloblandingen over storfekjøttet og kok opp. Rør inn kyllingbuljong i blantingen, og skru ned varmen til middels. Dekk til pannen og la det småkoke til kjøttet er mørt, minst 30 minutter og opp til 1 time.
  4. 4I mellomtiden varmes pintobønner i en kjele over middels varme til de er varme; skru ned varmen til lav for å holde dem varme til de skal brukes. Rør bacon og pintobønner inn i blantingen med storfekjøtt; fordel blantingen i 6 boller. Pynt hver bolle med løk, koriander, svart pepper og en limebåt.