
Polentabiter med soppragu
Lær hvordan du lager deilige polenta squares med smakfull sopp ragu. En enkel oppskrift som passer til hele familien, perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper kokende vann
- 3 spiseskjeer smør, romtemperert
- 1 teskje salt, pluss mer for smaksetting
- 1/2 kopp hurtigkokt polenta
- 1 spiseskje olivenolje
- 8 unser cremini-sopp, hakket
- 1/2 kopp hakket løk
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper, pluss mer for smaksetting
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 3/4 kopp tørr Marsala
- 1/2 teskje allsidig mel
- 2 spiseskjeer hakkede friske italienske persilleblader
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Kok opp vann, 1 spiseskje smør og 1/2 teskje salt i en tykk, middels stor kjele.
- 3Rør gradvis inn polentaen med visp.
- 4Skru ned varmen til middels-lav.
- 5Rør konstant til polentaen tykner, ca. 5 minutter.
- 6Hell polentaen i en smurt 23x23 cm stor ildfast form, og fordel den slik at den er 1/3 tomme tykk.
- 7Dekk til og la den stå i romtemperatur til den har stivnet, ca. 15 minutter.
- 8I mellomtiden varmer du opp oljen i en stor, tykk stekepanne over middels-høy varme.
- 9Tilsett sopp og løk.
- 10Strø over 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper, og stek til væsken har fordampet, ca. 8 minutter.
- 11Tilsett hvitløk og stek til soppen er gyllenbrun, ca. 2 minutter til.
- 12Skru ned varmen til middels-lav.
- 13Hell i Marsala-vinen.
- 14Dekk til og la det småkoke til Marsalaen har redusert til omtrent halvparten, ca. 5 minutter.
- 15Bland mel og de resterende 2 spiseskjeene smør i en liten bolle for å lage en pasta, og rør deretter pastaen inn i soppsausen.
- 16Dekk til og la det småkoke til sausen tykner litt, ca. 2 minutter.
- 17Ta av varmen.
- 18Rør inn persillen i raguen.
- 19Smak til med mer salt og pepper etter behov.
- 20Skjær polentaen i 36 små terninger.
- 21Legg polentabitene på et serveringsfat.
- 22Øs den varme raguen over polentaen og server umiddelbart.