
Spaghetti med greske kjøttboller og tomat- og fetaostsaus
oppskrift på spaghetti med smakfulle greske kjøttboller og en kremet tomatfeta-saus. enkel å lage og perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 skive hjemmelaget hvitt brød, revet i biter
- 1/4 kopp melk
- 1 pund lammekjøtt, karbonadedeig
- 1 teskje finhakket hvitløk
- 1/3 kopp finhakkede ferske mynteblader
- 3 spiseskjeer finhakket vårløk
- 1/8 teskje kanel
- 1/2 teskje salt, eller etter smak
- 1/2 teskje nykvernet pepper, eller etter smak
- 1 kopp finhakket løk
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 2 bokser á 28 gram italienske plommetomater, drenert i en sil
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 2 spiseskjeer finrevet gulrot
- 1/2 teskje finhakket hvitløk
- 1 spiseskje finhakkede ferske mynteblader
- 170 gram fetaost, skåret i 1/4-tommers terninger (ca. 1 kopp)
- 1 pund tørket spaghetti
Fremgangsmåte
- 1Lag kjøttbollene: I en bolle, la brødet trekke i melken i 3 minutter. Tilsett lammet, hvitløk, mynte, vårløk, kanel, salt og pepper, og bland godt. Rull blandingen til 2,5 cm store kuler. Brun kjøttbollene i en stor kjele på middels varme i 5 minutter, eller til de er akkurat faste å ta på, og overfør dem med en hullsleiv til en tallerken.
- 2Lag sausen: I kjelen, kok løken i oljen på moderat lav varme, rør av og til og skrap opp de brune bitene, til løken er myk. Tilsett tomatene, hakk dem med en skje, og rør inn vin, gulrot, hvitløk, salt og pepper etter smak. Kok opp væsken og la blandingen småkoke, rør av og til, i 15 minutter. Legg kjøttbollene og eventuelle safter som har samlet seg på tallerkenen i kjelen, og la det småkoke i 5 minutter. Rør inn mynte og fetaost, og hold sausen varm på lav varme, rør av og til.
- 3I en kjele med kokende, saltet vann, kok spaghetti i 8–10 minutter, eller til den er al dente, og sil av vannet. Overfør spaghetti til et oppvarmet serveringsfat og øs sausen over.