
Grillet fisk med hvitløksolje og tørket chili
oppskrift på broiled fish med hvitløk-olje og tørket chili. perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 tørket rød guindilla-chili* eller tørket guajillo eller New Mexican-chili*
- 2. 4 (170 g) rødfiskfileter med skinn
- 3. 1/3 kopp pluss 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 4. 1 teskje fint havsalt
- 5. 1 spiseskje rødvinseddik
- 6. 2 spiseskjeer hakket fersk flatbladpersille
- 7. 2 hvitløksfedd, veldig tynt skivet
Fremgangsmåte
- 11. Del chilien og fjern stilk og frø. Varm opp en tørr, liten, tung panne over middels varme til den er varm, og rist deretter chilien til den er duftende, 5 til 10 sekunder på hver side. Finhakk chilien. Legg et ristestativ i en grillpanne med aluminiumsfolie og pensle lett med olje, og sett til side. Forvarm grillen. Tørk fisken godt, og pensle begge sider med 1 spiseskje olje (til sammen) og strø over havsalt. Grill filetene, med skinnsiden opp, ca. 5 tommer fra varmekilden i 9 minutter (skinnet vil være brunt og blisteret). Vend fisken og grill til kjøttet er ugjennomsiktig (rett gjennomkokt), i 1 til 2 minutter til. Overfør fisken til et serveringsfat og strø over eddik, persille og finhakket chili. Varm opp den gjenværende 1/3 kopp oljen i en liten, tung panne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og sautér hvitløk under omrøring til den er gyllen, ca. 1 minutt. Hell oljen med hvitløk over fisken og server umiddelbart. Fås i latino-markeder, noen supermarkeder, spesialforretninger og Kitchen Market (telefon 888-468-4433).
- 22. Del chilien og fjern stilk og frø. Varm opp en tørr, liten, tung panne over middels varme til den er varm, og rist deretter chilien til den er duftende, 5 til 10 sekunder på hver side. Finhakk chilien.
- 33. Legg et ristestativ i en grillpanne med aluminiumsfolie og pensle lett med olje, og sett til side. Forvarm grillen.
- 44. Tørk fisken godt, og pensle begge sider med 1 spiseskje olje (til sammen) og strø over havsalt. Grill filetene, med skinnsiden opp, ca. 5 tommer fra varmekilden i 9 minutter (skinnet vil være brunt og blisteret). Vend fisken og grill til kjøttet er ugjennomsiktig (rett gjennomkokt), i 1 til 2 minutter til.
- 55. Overfør fisken til et serveringsfat og strø over eddik, persille og finhakket chili.
- 66. Varm opp den gjenværende 1/3 kopp oljen i en liten, tung panne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og sautér hvitløk under omrøring til den er gyllen, ca. 1 minutt. Hell oljen med hvitløk over fisken og server umiddelbart.
- 77. Fås i latino-markeder, noen supermarkeder, spesialforretninger og Kitchen Market (telefon 888-468-4433).
- 88. Fås i latino-markeder, noen supermarkeder, spesialforretninger og Kitchen Market (telefon 888-468-4433).