Grillet fisk med hvitløksolje og tørket chili

Grillet fisk med hvitløksolje og tørket chili

oppskrift på broiled fish med hvitløk-olje og tørket chili. perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 tørket rød guindilla-chili* eller tørket guajillo eller New Mexican-chili*
  • 2. 4 (170 g) rødfiskfileter med skinn
  • 3. 1/3 kopp pluss 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 4. 1 teskje fint havsalt
  • 5. 1 spiseskje rødvinseddik
  • 6. 2 spiseskjeer hakket fersk flatbladpersille
  • 7. 2 hvitløksfedd, veldig tynt skivet

Fremgangsmåte

  1. 11. Del chilien og fjern stilk og frø. Varm opp en tørr, liten, tung panne over middels varme til den er varm, og rist deretter chilien til den er duftende, 5 til 10 sekunder på hver side. Finhakk chilien. Legg et ristestativ i en grillpanne med aluminiumsfolie og pensle lett med olje, og sett til side. Forvarm grillen. Tørk fisken godt, og pensle begge sider med 1 spiseskje olje (til sammen) og strø over havsalt. Grill filetene, med skinnsiden opp, ca. 5 tommer fra varmekilden i 9 minutter (skinnet vil være brunt og blisteret). Vend fisken og grill til kjøttet er ugjennomsiktig (rett gjennomkokt), i 1 til 2 minutter til. Overfør fisken til et serveringsfat og strø over eddik, persille og finhakket chili. Varm opp den gjenværende 1/3 kopp oljen i en liten, tung panne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og sautér hvitløk under omrøring til den er gyllen, ca. 1 minutt. Hell oljen med hvitløk over fisken og server umiddelbart. Fås i latino-markeder, noen supermarkeder, spesialforretninger og Kitchen Market (telefon 888-468-4433).
  2. 22. Del chilien og fjern stilk og frø. Varm opp en tørr, liten, tung panne over middels varme til den er varm, og rist deretter chilien til den er duftende, 5 til 10 sekunder på hver side. Finhakk chilien.
  3. 33. Legg et ristestativ i en grillpanne med aluminiumsfolie og pensle lett med olje, og sett til side. Forvarm grillen.
  4. 44. Tørk fisken godt, og pensle begge sider med 1 spiseskje olje (til sammen) og strø over havsalt. Grill filetene, med skinnsiden opp, ca. 5 tommer fra varmekilden i 9 minutter (skinnet vil være brunt og blisteret). Vend fisken og grill til kjøttet er ugjennomsiktig (rett gjennomkokt), i 1 til 2 minutter til.
  5. 55. Overfør fisken til et serveringsfat og strø over eddik, persille og finhakket chili.
  6. 66. Varm opp den gjenværende 1/3 kopp oljen i en liten, tung panne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og sautér hvitløk under omrøring til den er gyllen, ca. 1 minutt. Hell oljen med hvitløk over fisken og server umiddelbart.
  7. 77. Fås i latino-markeder, noen supermarkeder, spesialforretninger og Kitchen Market (telefon 888-468-4433).
  8. 88. Fås i latino-markeder, noen supermarkeder, spesialforretninger og Kitchen Market (telefon 888-468-4433).