Meksikansk quinoa

Meksikansk quinoa

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull mexican quinoa. Perfekt som en lett lunsj eller middag med autentiske smaker fra mexico.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje olivenolje
  • 2. 1 kopp quinoa, skylt
  • 3. 1 liten løk, hakket
  • 4. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 5. 1 jalapeño, uten frø og hakket (valgfritt)
  • 6. 1 boks (280 gram) hakkede tomater med grønne chilipepper (for eksempel RO*TEL®)
  • 7. 1 pose glutenfri tacokrydderblanding
  • 8. 2 kopper lavsaltet kyllingbuljong
  • 9. 1/4 kopp fersk koriander, hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olivenolje i en stor stekepanne over middels varme; kok og rør inn quinoa og løk i den varme oljen til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og jalapeño i quinoa-blandingen og kok til hvitløken er duftende og litt myk, ytterligere 1 eller 2 minutter.
  2. 22. Bland den udrente boksen med hakkede tomater med grønne chili, tacokrydder og kyllingbuljong inn i quinoa-blandingen. Kok opp, reduser varmen til middels-lav, og la det småkoke til væsken er absorbert, ca. 15 til 20 minutter. Rør inn koriander.