Tater Tot-taco-grateng
oppskrift på tater tot taco casserole, en enkel og smakfull rett som passer til hele familien. perfekt for en rask middag med tacokarakter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund kjøttdeig av storfe
- 2. 1 liten løk, hakket
- 3. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 4. 1 pose taco-krydderblanding (1 unse)
- 5. 1 pose frossen mais med meksikansk smak (16 unse)
- 6. 1 boks svarte bønner (12 unse), skylt og drenert
- 7. 1 pose revet meksikansk osteblanding (12 unse)
- 8. 1 pakke frosne tater tots (16 unse)
- 9. 1 boks enchiladasaus (12 væskeunse)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form med matlagingsspray.
- 22. Stek kjøttdeigen i en stekepanne på middels varme til den er gjennomstekt og har fått en fin brunfarge, ca. 5 til 7 minutter. Tilsett løk, hvitløk, tacokrydder, frossen mexicansk mais og svarte bønner i kjøttdeigen; kok opp og rør om i ytterligere 10 minutter. La det avkjøle litt.
- 33. Bland kjøttdeigen med omtrent tre fjerdedeler av den mexicanske osten og tater tots i en stor bolle; rør godt sammen.
- 44. Hell omtrent en tredjedel av enchiladasausen i bunnen av den forberedte formen. Legg tater tot-blandingen i formen og trykk den lett ned for å danne et jevnt lag. Hell resten av enchiladasausen over tater tot-laget.
- 55. Stek i den forvarmede ovnen i 40 minutter. Strø resten av den mexicanske osten over gratengen og sett den tilbake i ovnen til osten er smeltet og bobler, ca. 5 minutter.