
Grillet tunfisk med teriyakisaus
Lær hvordan du lager smakfull grillet tunfisk med teriyaki-saus. Perfekt for en rask og sunn hovedrett. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer lys soyasaus
- 1 spiseskje kinesisk risvin
- 1 spiseskje finhakket fersk ingefærrot
- 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 4 tunfisksteiker (ca. 180 gram), ca. 2,5 cm tykke
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 1Bland soyasaus, risvin, ingefær og hvitløk i en lav skål. Legg tunfisk i marinaden, og vend den slik at den blir dekket. Dekk til skålen og sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- 2Forvarm grillen til middels høy varme.
- 3Ta tunfisken ut av marinaden og kast resten av væsken. Pensle begge sider av steakene med olje.
- 4Grill tunfisken på den forvarmede grillen til den er gjennomstekt, ca. 3 til 6 minutter på hver side.