Maisbrød
Lær hvordan du lager deilig cornmeal bread med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som tilbehør. Rask å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp varmt vann (40° til 46°C)
- et 1/4 unser pakke (2 1/2 teskjeer) hurtigvirkende gjær
- 1/2 teskje sukker
- 1 1/4 kopper hvetemel
- 1/3 kopp gult maismel
- 1 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Smør lett inn to brødformer, 14 cm x 8 cm x 6 cm. I en bolle rører du sammen varmt vann, gjær og sukker, og lar det stå til det skummer, ca. 5 minutter. I en liten bolle blander du mel, maisgryn og salt, og rører gradvis inn i gjærblandingen, og rører til en myk deig er dannet. På en lett melet arbeidsflate, med melete hender, knar du deigen i 5 minutter, eller til den er glatt og elastisk, og former den til en ball. La deigen hvile, dekket, i 10 minutter. Form deigen til to ovale former. Overfør deigen til brødformene og la den heve, løst dekket med plastfolie, på et lunt sted til den har doblet i størrelse, ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 200°C. Stek brødene midt i ovnen i 20 minutter, eller til toppen er gyllen og brødet løsner litt fra sidene av formene. Avkjøl brødene i formene på en rist. (Brødet kan lages dagen før og oppbevares innpakket i plastfolie i romtemperatur.)