
Naan
Lær hvordan du lager myke og smakfulle naanbrød hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt til indiske retter og som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1 pakke (0,25 unser) tørrgjær
- 1 kopp varmt vann
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 3 spiseskjeer melk
- 1 egg, pisket
- 2 teskjeer salt
- 4 1/2 kopper brødmel
- 2 teskjeer finhakket hvitløk (valgfritt)
- 1/4 kopp smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle løses gjæren opp i varmt vann. La stå i ca. 10 minutter, til det blir skummende. Rør inn sukker, melk, egg, salt og nok mel til å lage en myk deig. Elt i 6 til 8 minutter på en lett melet overflate, eller til deigen er glatt. Legg deigen i en godt oljet bolle, dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle, og sett til heving. La den heve i 1 time, til deigen har doblet i volum.
- 2Slå ned deigen, og elt inn hvitløk. Klyp av små biter av deigen, omtrent som en golfball. Rull dem til baller, og legg dem på et brett. Dekk med et håndkle, og la dem heve til doblet størrelse, ca. 30 minutter.
- 3Under den andre hevingen, forvarm grillen til høy varme.
- 4Ved grillen, kjevle ut én deigball til en tynn sirkel. Lett olj grillristen. Legg deigen på grillen, og stek i 2 til 3 minutter, eller til den er puffet opp og lett brunet. Pens den ukokte siden med smør, og snu den. Pens den kokte siden med smør, og stek videre til den er brunet, ytterligere 2 til 4 minutter. Ta av grillen, og fortsett prosessen til alle naanene er ferdige.