
Sjokoladekjeks med sjokoladebiter og kirsebær i støpejernspanner
oppskrift på deilige sjokoladekjeks med kirsebær, bakt i støpejernspanne. enkel å lage og perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper hvetemel
- 2. 1/2 kopp hurtigkokte havregryn
- 3. 3/4 teskje natron
- 4. 1/2 teskje salt
- 5. 1 1/2 staver (12 spiseskjeer) usaltet smør, romtemperert
- 6. 1 kopp brunt sukker, godt pakket
- 7. 2 spiseskjeer naturell gresk yoghurt eller melk
- 8. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 9. 1 egg
- 10. 2/3 kopp mørke sjokoladeknapper
- 11. 1/3 kopp tørkede sure kirsebær
- 12. Iskrem, til servering, valgfritt
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Spesialutstyr: Åtte støpejernspanne på 3 tommer.
- 33. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 44. Bland mel, havregryn, natron og salt i en stor bolle og sett til side. I en kjøkkenmaskin utstyrt med en flatpaddle, krem smør og brunt sukker til det er lyst og luftig. Tilsett yoghurt og vanilje, og bland på middels-lav hastighet. Ha i egget og rør godt sammen. Tilsett de tørre ingrediensene, og bland på middels-lav hastighet til det er godt blandet. Rør inn sjokoladebiter og kirsebær for hånd. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
- 55. Bruk en 2,5 cm isskje til å forme deigen til baller. Legg én ball i hver mini støpejernspanne. Stek til kakene er gyldne rundt kantene og myke i midten, ca. 13–15 minutter. (Alternativt kan du sette deigballene på bakepapirkledde stekebrett – ca. 8 per brett – og steke i samme tid.)