Ris-melksmexikanske sjokoladekaker i muffinsform (uten gluten)
oppskrift på glutenfrie mexicanske sjokoladekuponger med ris mel, perfekte som dessert eller til fest. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp usaltet smør, myknet
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 2 egg
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1 1/2 kopper ris-mel
- 1/4 kopp mørk kakaopulver
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje malt kanel
- 1 teskje cayennepepper
- 1/4 teskje natron
- 1/4 kopp melk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Kle 12 muffinsformer med papirformer.
- 2Pisk smør og sukker sammen i en bolle med en kjøkkenmaskin eller med en elektrisk håndmikser på høy hastighet til det er kremet og luftig. Tilsett egg, ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn vaniljeekstrakt og bland godt.
- 3Bland rismel, kakaopulver, bakepulver, kanel, cayennepepper og natron inn i den kremete smørblandingen, og bland på lav hastighet til melet er fuktet; øk hastigheten til middels og bland til det ikke er flere klumper. Senk mikseren til lav hastighet og tilsett melk; bland til røren er jevnt blandet. Fyll hver muffinsform med ca. 3 spiseskjeer røre.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 18 til 20 minutter.