Søte kaker

Søte kaker

Lær hvordan du lager deilige galettes sucrées med vår enkle oppskrift. Perfekt for en søt avslutning på måltidet, tilgjengelig hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 4 store egg
  • 3/4 kopp sukker
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 3 kopper usøtet hvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje kanel
  • 1 1/2 hakkede mandler
  • 1/2 kopp hakkede valnøtter
  • 1/2 kopp hakkede tørkede aprikoser
  • 1/2 kopp hakkede utpakkede dadler
  • 1 spiseskje sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius og smør et bakepapir.
  2. 2I en bolle av en elektrisk mikser, pisk 3 av eggene med sukkeret. Tilsett olje, mel, bakepulver, salt og kanel, og vend inn de hakkede nøttene og frukten. Hell deigen ut på et melet bord. Del deigen i 2 deler og form hver del til en rull ca. 35 cm lang og 4–5 cm bred.
  3. 3Legg rullene på bakepapiret, med 2–3 cm mellomrom. Pisk det gjenværende egget og pensle det over deigen. Strø over sesamfrø. Stek i 20 minutter på midterste rille.
  4. 4La rullene avkjøle i 5 minutter. Bruk en serratert kniv og skjær hver rull i skiver på ca. 2 cm tykkelse. Legg skivene med snittflaten opp på bakepapiret og sett dem tilbake i ovnen i 15 minutter, eller til kjeksene er gyldne.