Søte kaker
Lær hvordan du lager deilige galettes sucrées med vår enkle oppskrift. Perfekt for en søt avslutning på måltidet, tilgjengelig hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 4 store egg
- 3/4 kopp sukker
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 3 kopper usøtet hvetemel
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje kanel
- 1 1/2 hakkede mandler
- 1/2 kopp hakkede valnøtter
- 1/2 kopp hakkede tørkede aprikoser
- 1/2 kopp hakkede utpakkede dadler
- 1 spiseskje sesamfrø
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius og smør et bakepapir.
- 2I en bolle av en elektrisk mikser, pisk 3 av eggene med sukkeret. Tilsett olje, mel, bakepulver, salt og kanel, og vend inn de hakkede nøttene og frukten. Hell deigen ut på et melet bord. Del deigen i 2 deler og form hver del til en rull ca. 35 cm lang og 4–5 cm bred.
- 3Legg rullene på bakepapiret, med 2–3 cm mellomrom. Pisk det gjenværende egget og pensle det over deigen. Strø over sesamfrø. Stek i 20 minutter på midterste rille.
- 4La rullene avkjøle i 5 minutter. Bruk en serratert kniv og skjær hver rull i skiver på ca. 2 cm tykkelse. Legg skivene med snittflaten opp på bakepapiret og sett dem tilbake i ovnen i 15 minutter, eller til kjeksene er gyldne.