Banan-kakede cookies
Lær hvordan du lager myke og smakfulle banana cake cookies. Perfekt som en søt snack eller dessert. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp fettstoff (for eksempel margarin eller smør)
- 1 kopp pakket brunt sukker
- 2 egg
- 1 kopp most bananer
- 2 kopper hvetemel
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje malt nellik
- 1/2 kopp hakkede pekannøtter
- 3 kopper siktet melis
- 1 spiseskje smør, smeltet
- 3/4 teskje vaniljeekstrakt
- 3 spiseskjeer melk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Rør smøret mykt; tilsett brunt sukker og pisk godt. Tilsett egg og banan; pisk godt.
- 3Sikt sammen mel, bakepulver, natron, salt og krydder. Tilsett det tørre i den kremete blandingen; bland godt. Rør inn pekannøtter.
- 4Sett deigen i runde spiseskjeer med 2 tommers mellomrom på smurte bakeark. Stek i 12 minutter. Ta ut og avkjøl på rist. Dypp halve avkjølte kjeks i melisglasur.
- 5For å lage glasur: Bland 3 kopper melis, 1 spiseskje smeltet smør eller margarin, og 3/4 teskje vaniljeekstrakt. Tilsett melk til ønsket konsistens (du kan trenge litt ekstra), og pisk til glatt.