Daddel- og nøttekjeks med cookie-fyll

Daddel- og nøttekjeks med cookie-fyll

Lær hvordan du lager smakfulle date nut cookie pies med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller snacks for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 3 kopper (ca. 385 gram) hvetemel til allsidig bruk, pluss ekstra til arbeidsflaten
  • 3/4 kopp melis
  • 3/4 teskje kosher salt
  • 1 kopp pluss 2 spiseskjeer (ca. 113 gram) avkjølt usaltet smør, skåret i terninger
  • 3 store eggeplommer
  • 4 til 6 spiseskjeer kremfløte, pluss mer til pensling
  • Sandkornssukker, til å strø over (valgfritt)
  • 3 1/4 unser (ca. 75 gram) hakkede, utkjernede Medjool-dadler
  • 3/4 kopp vann
  • 1 unser (ca. 28 gram) pekannøtter
  • 1 unser (ca. 28 gram) valnøtter
  • 2 spiseskjeer honning eller sukker
  • 1 spiseskje finrevet appelsinskall (fra 1 appelsin)
  • 1 teskje nykvernet kardemomme
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 1/4 teskje kosher salt

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage deigen, bland mel, melis og salt i en food processor med metallblad. Tilsett smør og pulsér til blandingen ligner grovt mel. Tilsett eggeplommer og 3 ss krem, og pulsér bare til deigen begynner å samle seg. Tilsett mer krem om nødvendig, men stopp før deigen blir for våt. Ha halvparten av deigen ut på et stykke plastfolie og form den til en disk. Gjenta med resten av deigen. La diskene hvile i kjøleskapet i minst 2 timer.
  2. 2For å lage fyllet, kok opp dadler og vann i en liten kjele over middels varme. La det småkoke til dadlene er veldig myke, ca. 5 minutter. Overfør dadler og vann til en food processor med metallblad, og tilsett pecannøtter, valnøtter, honning, appelsinskall, kardemomme, nellik og salt. Pulsér til du får en grovkornet pasta. La det avkjøle helt.
  3. 3Dekk to bakeplater med bakepapir.
  4. 4Arbeid med én deigdisk om gangen, og kjevle ut til ca. 1/8 tomme tykkelse på en lett melet overflate. (Mindre smør gjør kokiene mer møre.) Bruk en 2-tommers utstikker til å stikke ut sirkler av deig, og legg dem ca. 1 tomme fra hverandre på bakepapiret. Gjenta med den andre deigen. Du kan kjevle ut deigen én gang til hvis du ønsker.
  5. 5Legg omtrent en halv teskje fyll på halve deigsirkler. Pensle kantene på fylte sirkler med litt krem, og legg en annen deigsirkel oppå, og trykk forsiktig kantene sammen for å forsegle. Når alle kokiene er satt sammen, bruk en gaffel til å forsegle kantene ved å trykke dem ned. La kokiene hvile i kjøleskapet til de er faste, ca. 30 minutter.
  6. 6Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Pensle toppen av hver kokie med litt krem og dryss over litt sukker. Stek til kokiene er gylne og sprø, ca. 25–30 minutter, og snu bakeplatene halvveis. La kokiene avkjøle helt på en rist. Oppbevar dem i en lufttett beholder ved romtemperatur i opptil 5 dager.