
Apple Charlotte
oppskrift på apple charlotte - en klassisk og deilig dessert med friske epler og mykt brød. perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 4 spiseskjeer usaltet smør, pluss 10 spiseskjeer, myknet
- 2,7 kilo blandede syrlige eplesorter, skrellet, kjernet og hakket
- 1/2 teskje sitronskall, pluss 2 spiseskjeer sitronsaft
- 3/4 kopp sukker
- 1 teskje kanel
- 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 22 skiver tynne, hvite brødskiver uten skorpe
- Pisket krem eller iskrem, til servering
Fremgangsmåte
- 1Slik lager du denne oppskriften:
- 2Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 3Spesialutstyr: en Charlotte-form eller en flatbunnet, ovnsfast kasserolle på 2 liter.
- 4Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Smelt 4 spiseskjeer smør i en stor kjele over middels varme. Tilsett eplene, sitronskall, sitronsaft, sukker, kanel, muskatnøtt og vanilje. Dekk til og kok til eplene er myke og blandingen blir tykk, omtrent 50 minutter. Fjern fra varmen og la det avkjøle mens du gjør klar brødet.
- 5Legg 4 skiver brød i et kvadrat på en flat overflate. Plasser Charlotte-formen opp ned på brødet og tegn opp åpningen med en skarp kant. (Alternativt kan du bruke en ovnsfast kasserolle på 2 liter.) Klipp ut brødet langs den tegnede linjen og pensle begge sider med det myke smøret. Pass på at brødet passer i bunnen av formen.
- 6Del 1/3 av de resterende brødskivene i to på langs. De skal ha omtrent samme høyde som formen. Smør de halverte skivene med det myke smøret og plasser dem mot innsiden av formen, overlappende som en fan. Fyll formen med epleblandingen.
- 7Del de resterende 7 skivene i trekanter, pensle med smør og legg dem som en fan over toppen, og trykk dem inn slik at de passer inn i toppen av formen.
- 8Stek til brødet er gyldent, ca. 30 minutter. La formen avkjøle i 15 minutter. Bruk en kniv rundt innsiden av formen for å løsne den før du snur den ut av formen.
- 9Server varm med pisket krem eller iskrem.