
Bananterter med sjokoladekrem
Lær å lage smakfulle banan tartlets med rik sjokoladekrem. En enkel og lekker dessert som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 4 store eggeplommer
- 2. 1/4 kopp sukker
- 3. 1 1/2 spiseskje maisstivelse
- 4. En klype salt
- 5. 1 1/4 kopper helmelk
- 6. 2 unser bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
- 7. 1 spiseskje mørk rom
- 8. 2 1/4 kopper hvetemel
- 9. 2 spiseskjeer sukker
- 10. 1/2 teskje salt
- 11. 3/4 kopp (1 1/2 stang) kaldt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers biter
- 12. 1/4 kopp (eller mer) isvann
- 13. 3 mellomstore bananer, skrelt og skåret i 1/3-tommers tykke skiver
- 14. 6 spiseskjeer gyllenbrunt sukker
- 15. Pisket krem (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Her er den flytende, korrekte norske oversettelsen av oppskriften, med beholdte linjeskift og punktsetting:
- 2---
- 31. For vaniljekrem: Visp eggeplommer, sukker, maisstivelse og salt i en middels bolle for å blande. Kok opp melk i en tykk, middels stor kjele. Varm opp melken gradvis og visp den inn i eggeblandingen. Hell blandingen tilbake i kjelen. Visp over middels varme til kremen tykner og koker, ca. 2 ½ minutter. Ta kjelen av varmen. Tilsett sjokolade og rom, og visp til sjokoladen smelter og blandingen er glatt. Overfør vaniljekremen til en bolle. Dekk overflaten med plastfolie direkte på kremen. Sett i kjøleskapet over natten.
- 42. For bunnen: Bland hvetemel, 2 spiseskjeer sukker og salt i en foodprocessor. Kutt inn kaldt smør med korte, on/off-aktige pulser til blandingen ligner grovt mel. Tilsett ¼ kopp isvann og kjør til deigen samler seg i fuktige klumper, og tilsett mer isvann teskjevis hvis deigen er tørr. Samle deigen, del den i 6 like store boller. Flatt hver bolle til en disk. Pakk hver disk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Kjevle ut én deigdisk til en 18 cm runding. Overfør til en 11 cm liten terteform med løs bunn. Trim overhåndet til ca. 1,5 cm. Brett inn overhåndet, og trykk til for å danne doble, tykke kanter. Prikk bunnen med en gikk. Gjenta med de resterende 5 deigdiskene. Frys bunnen i 30 minutter.
- 53. Forvarm ovnen til 175°C. Stek bunnen til den er gyllen og gjennomstekt, og prik med gikk hvis de bobler, ca. 40 minutter. Avkjøl helt i formene på en rist. (Kan lages én dag i forveien. Oppbevar lufttett i terteformene ved romtemperatur.)
- 64. Forvarm grillen. Fordel vaniljekremen jevnt i bunnen av hver terte. Legg bananskiver dekorativt oppå hver terte, slik at kremen dekkes helt. Pensle bananene lett med vann. Strø 1 spiseskje brunt sukker over bananene på hver terte. Grill til sukkeret smelter og bobler, ca. 1 ½ minutt. Pynt med krem, hvis ønskelig.
- 7---
- 8Hvis du ønsker en oversettelse av den andre teksten også, kan jeg gjerne hjelpe med det!