Bestemors pannekaker

Bestemors pannekaker

oppskrift på grandad's pancakes, deilige norske pannekaker perfekte til frokost eller brunch. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 kopp hvetemel
  • 2. 1/4 kopp hvitt sukker
  • 3. 1 spiseskje bakepulver
  • 4. 1/4 teskje salt
  • 5. 1 kopp melk, romtemperert
  • 6. 1 egg, romtemperert
  • 7. 1 spiseskje olje
  • 8. 2 teskjeer olje, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle; lag en fordypning i midten av melblandingen. Hell melk, egg og 1 spiseskje olje i fordypningen. Rør til alt er godt blandet og fuktig.
  2. 22. Sett en stekepanne eller takke på middels høy varme; drypp noen dråper vann på pannen. Hvis dråpene bouncer, er pannen klar; tilsett 2 teskjeer olje.
  3. 33. Ha røren på pannen med en skje; stek til det dannes bobler og kantene er tørre, ca. 3 til 5 minutter. Snu og stek til den er gyllen på den andre siden, ytterligere 3 til 5 minutter. Gjenta med resten av røren.