
Bestemors pannekaker
oppskrift på grandad's pancakes, deilige norske pannekaker perfekte til frokost eller brunch. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1 kopp hvetemel
- 2. 1/4 kopp hvitt sukker
- 3. 1 spiseskje bakepulver
- 4. 1/4 teskje salt
- 5. 1 kopp melk, romtemperert
- 6. 1 egg, romtemperert
- 7. 1 spiseskje olje
- 8. 2 teskjeer olje, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 11. Bland mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle; lag en fordypning i midten av melblandingen. Hell melk, egg og 1 spiseskje olje i fordypningen. Rør til alt er godt blandet og fuktig.
- 22. Sett en stekepanne eller takke på middels høy varme; drypp noen dråper vann på pannen. Hvis dråpene bouncer, er pannen klar; tilsett 2 teskjeer olje.
- 33. Ha røren på pannen med en skje; stek til det dannes bobler og kantene er tørre, ca. 3 til 5 minutter. Snu og stek til den er gyllen på den andre siden, ytterligere 3 til 5 minutter. Gjenta med resten av røren.