Roastbiff med ingefær og saus

Roastbiff med ingefær og saus

Lær hvordan du lager saftig roast beef med frisk ingefær og smakfull jus. Perfekt for en smakfull hovedrett til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (1,4 kg) benfri ribbe av storfe, romtemperert (se notat)
  • 2. 8 skiver fersk ingefær
  • 3. Grovt salt og nykvernet pepper
  • 4. 1 1/2 kopper storfekraft
  • 5. 1/4 kopp soyasaus

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 260 grader Celsius (500 grader Fahrenheit).
  2. 22. Lag åtte 2,5 cm dype snitt på toppen av steken. Sett inn et stykke ingefær i hvert snitt. Krydre hele steken med salt og pepper, og plasser den i en stekeplate. Stek i 15 minutter, og senk deretter temperaturen til 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Stek storfekjøttet til en indre temperatur på 54 grader Celsius (130 grader Fahrenheit) med et øyeblikksmåler, for medium-rare, i omtrent 45 minutter.
  3. 33. Ta storfekjøttet ut av stekeplaten, dekk det med folie og la det hvile i 15 minutter.
  4. 44. Hell eller skje ut det meste av oljen fra stekeplaten. Sett stekeplaten over middels høy varme. Hell i storfebuljong og soyasaus. Skrap bunnen av stekeplaten med en tresleiv eller slikkepott for å løsne de brune bitene. La væsken småkoke og redusere til halvparten, ca. 5 minutter.
  5. 55. For å servere, skjær storfekjøttet i tynne skiver og øs varm saus over.
  6. 66. Merk: En benfri ribbe er et utmerket utvalg av storfekjøtt for steking. Hvis du foretrekker å bruke et rimeligere stykke, kan du erstatte det med en sirloin-tipp eller en bunnrundstek.