Porter-kake

Porter-kake

Lær hvordan du lager en deilig portercake med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffen eller som dessert. Enkel å følge steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 1/2 kopper (450 g) hvetemel (all-purpose eller vanlig mel)
  • 2. 1 teskje revet eller malt muskatnøtt
  • 3. 1 teskje gresskarpietspice (blandet krydder)
  • 4. 1 teskje bakepulver
  • 5. En klype salt
  • 6. 1 kopp (225 g) smør
  • 7. 1 kopp (225 g) lettbrunt sukker, pakket
  • 8. 1 pund (450 g) gule rosiner (sultanas) eller andre rosiner, eller en blanding av begge
  • 9. 75 g hakket kandisert appelsin- eller sitrusskall, kjøpt eller hjemmelaget
  • 10. 2 egg
  • 11. 1 flaske (330 ml) porter eller stout

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 180°C (350°F / gassmerke 4). Kle sidene og bunnen av en rund kakeform med høye kanter (ca. 20 cm i diameter og ca. 7 cm høye) med bakepapir. Sikt mel, muskatnøtt, krydder, bakepulver og salt i en bolle. Gni inn smøret, og rør deretter inn brunt sukker, rosiner og kandisert appelsin- eller sitrusskall. Visp eggene i en annen bolle og tilsett porter. Hell det tørre i det våte og bland godt. Hell røren i den forberedte formen. Stek i ca. 2 timer. Hvis kaken begynner å bli for brun på toppen før tiden er ute, dekk den med aluminiumsfolie eller bakepapir etter ca. 1 time. Kaken er ferdig når en kakepinne stukket inn i midten kommer ut ren. La kaken hvile i formen i ca. 20 minutter før den tas ut og avkjøles på en avkjølingsrist.
  2. 22. Forvarm ovnen til 180°C (350°F / gassmerke 4). Kle sidene og bunnen av en rund kakeform med høye kanter (ca. 20 cm i diameter og ca. 7 cm høye) med bakepapir.
  3. 33. Sikt mel, muskatnøtt, krydder, bakepulver og salt i en bolle.
  4. 44. Gni inn smøret, og rør deretter inn brunt sukker, rosiner og kandisert appelsin- eller sitrusskall.
  5. 55. Visp eggene i en annen bolle og tilsett porter. Hell det tørre i det våte og bland godt. Hell røren i den forberedte formen.
  6. 66. Stek i ca. 2 timer. Hvis kaken begynner å bli for brun på toppen før tiden er ute, dekk den med aluminiumsfolie eller bakepapir etter ca. 1 time. Kaken er ferdig når en kakepinne stukket inn i midten kommer ut ren. La kaken hvile i formen i ca. 20 minutter før den tas ut og avkjøles på en avkjølingsrist.