Droppe kjeks

Droppe kjeks

Lær hvordan du lager deilige drop biscuits med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som tilbehør. Rask, enkel og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1. 6 kopper hvetemel
  • 4 spiseskjeer bakepulver
  • 1/4 teskje salt
  • 3 staver kaldt smør, skåret i biter
  • 3 1/2 kopper helmelk
  • Smør smeltet, til pensling, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Ha melet, bakepulveret og saltet i en food processor og puls et par ganger for å blande det. Tilsett smøret og puls til de tørre ingrediensene og smøret er godt blandet. (Alternativt kan du kutte smøret inn i de tørre ingrediensene med en kakespade.)
  4. 4Hell i melken og puls (eller rør) bare til deigen akkurat samler seg. Ikke overarbeid deigen.
  5. 5Bruk en vanlig teskje eller stor skje til å legge små porsjoner av deigen på bakepapirkledde stekebrett, og stek til de er fine og gyldne, ca. 20–25 minutter.
  6. 6Hvis ønskelig, kan du pensle dem med smør etter at de er tatt ut av ovnen.