Droppe kjeks
Lær hvordan du lager deilige drop biscuits med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som tilbehør. Rask, enkel og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 6 kopper hvetemel
- 4 spiseskjeer bakepulver
- 1/4 teskje salt
- 3 staver kaldt smør, skåret i biter
- 3 1/2 kopper helmelk
- Smør smeltet, til pensling, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Ha melet, bakepulveret og saltet i en food processor og puls et par ganger for å blande det. Tilsett smøret og puls til de tørre ingrediensene og smøret er godt blandet. (Alternativt kan du kutte smøret inn i de tørre ingrediensene med en kakespade.)
- 4Hell i melken og puls (eller rør) bare til deigen akkurat samler seg. Ikke overarbeid deigen.
- 5Bruk en vanlig teskje eller stor skje til å legge små porsjoner av deigen på bakepapirkledde stekebrett, og stek til de er fine og gyldne, ca. 20–25 minutter.
- 6Hvis ønskelig, kan du pensle dem med smør etter at de er tatt ut av ovnen.