Florentinsk artisjokkdip

Florentinsk artisjokkdip

Lær hvordan du lager en deilig florentine artichoke dip med enkle steg. Perfekt som forrett eller snacks til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pakke (10 unser) frossen hakket spinat – tint, avrengt og presset tørr
  • 1 boks (14 unser) artiskokkhjerter, avrengt og hakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 kopp majones
  • 2 pakker (8 unser) kremost, myknet
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 1 kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør en 7x11 tommers bakeform lett.
  2. 2Bland sammen kremost og majones i en middels stor bolle til det er glatt. Rør inn artisjokkhjertene, spinaten og Parmesanosten. Krydre med hvitløk og sitronsaft. Fordel blandingen jevnt i den forberedte bakeformen.
  3. 3Stek med lokk i 20 minutter. Ta av lokket, og la retten steke uten lokk i ytterligere 5 minutter, eller til overflaten er lett brunet.