
Florentinsk artisjokkdip
Lær hvordan du lager en deilig florentine artichoke dip med enkle steg. Perfekt som forrett eller snacks til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pakke (10 unser) frossen hakket spinat – tint, avrengt og presset tørr
- 1 boks (14 unser) artiskokkhjerter, avrengt og hakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 kopp majones
- 2 pakker (8 unser) kremost, myknet
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 1 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør en 7x11 tommers bakeform lett.
- 2Bland sammen kremost og majones i en middels stor bolle til det er glatt. Rør inn artisjokkhjertene, spinaten og Parmesanosten. Krydre med hvitløk og sitronsaft. Fordel blandingen jevnt i den forberedte bakeformen.
- 3Stek med lokk i 20 minutter. Ta av lokket, og la retten steke uten lokk i ytterligere 5 minutter, eller til overflaten er lett brunet.